Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba kast, Johan

Annons

- Det blir naturligtvis ett fantastiskt äventyr. Att möta det som kanske är världens bästa lag, där "Obbe" bara är en spelare i mängden i den jättelika inomhushallen i Moskva ska bli jättekul, säger Johan som får chansen som andremålvakt sedan de svenska mästarnas ordinarie målvakts- reserv Lucas Lund på nytt blivit skadad.

- Och jag som på sin höjd hade räknat med att spela med Karlsbyheden i vinter. Ett tag var jag faktiskt inne på att sluta helt och göra något vettigt i stället, säger Johan som försvann ur Falu BS trupp inför den här säsongen när Sören Persson bestämde sig för att satsa på Jonas Persson och Patrik Hedberg.¨

- Jag fick inget kontrakt med BS. Och det är väl inte mycket att säga om det, säger Johan som i stället lånades ut till Edsbyn när deras andremålvakt blev skadad under försäsongen.

Nu väntar en match mot världens bästa klubblag.

- Dynamo är naturligtvis storfavorit och vi spelar på deras hemmaplan. Men vi har bestämt oss för att göra allt vad vi kan för att besegra dem. Det blir naturligtvis inte lätt men det är heller inte omöjligt.

För Johan har chansen i Edsbyn blivit ett lyft på en karriär som var på väg att ta slut.

- Ja, verkligen. Det är en utmaning på alla sätt, säger Hedberg som tränar med mästarna två-tre gånger i veckan nu när Lucas Lund är skadad.

- Och vi har faktiskt två målvaktstränare som tar väl hand om oss.

Har det varit svårt att komma in i gänget?

- Nej, absolut inte. Det är jättebra grabbar så det har inte varit något problem.

Vad händer om Anders Svensson stukar foten i Moskva?

- Ja, du... Då är det bara att hoppa in och ta det som den utmaning det skulle vara. Men i första ska jag försöka peppa Anders så mycket som möjligt.

Johan och kompani flyger till Moskva i dag, tränar på match-arenan på lördag och spelar finalen på söndag klockan 12 svensk tid. Matchen sänds i SVT 24.

På måndag kommer han hem igen.

Kanske som Europamästare...

Fotnot: Ytterligare två av de spelare som ingår i Karlsbyhedens samarbetsavtal med Edsbyn finns med i Moskvatruppen. Det är Mattias Hammarström och Jens Hermansson.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons