Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba bilar vid Tallhed

Annons

u I lördags var det återigen dags för en deltävling i Mellansvenska Streetrace cupen (MSSR) vid Tallhed i Orsa.

Och trots att det var en späckad sportlördag i Moraområdet med andra motorinslag och Vasastafetten, så hade ändå cirka 45 motorekipage sökt sig till tävlingen i Orsa.

- Med tanke på bland annat Vasastafetten i Mora, så blev jag mer än nöjd att omkring 500-600 motorintresserade hade sökt sig tävlingen, säger tävlingsledare Peter Norling, som tillhör arrangörsklubben Night cruisers Färnäs.

Tävlingen bjöd på fler vassa körningar bland de förare som deltog i de olika MSSR-klasserna.

Idreföraren Tomas Kristiansson visade återigen styrka, när han segrade i klassen Standard. Jan Gunnarsson från Malung stod för en incident som såg värre ut än var det var, när hans framspoiler gick i tusen delar vid ett kvalheat i klassen Race. Jan körde bra, men blev tyvärr utslagen i semifinalen. Vann gjorde Jörgen Berg från Ludvika och på andra plats placerade sig Morabon Kent Gustavsson, som efter diverse problem tidigare med sin blå Mustang, äntligen fick till det och tog en silverplats i finalen.

I Bracket klassen lyckades det nästan för Morabon Nils "Spurunisse" Ericksson, som tog sig till finalen, men blev slagen av Thomas Olsson från Skokloster.

Orsabon Lars Kvarnlöf gjorde även han en bra tävling och blev knappt slagen i semifinalen.

Nästa deltävling i MSSR går i Vansbro den 17 augusti.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons