Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb avslutning av Johan

Annons

I damernas elitklass hade Tina Junegard fyra minuters försprång till Emelie Holmström från OK Ravinen. Men redan på väg till den första kontrollen tappade Tina sin ledning och massor därtill. En rad småmissar gjorde att även Emelie försvann ur segerdiskussionen. Istället blev det Sofia Holmgren som kunde vinna före Elin Dahlstedt. Snabbast på etappen var dock Moras Rose-Marie Forslund, men då hon var diskad på den inledande etappen hade hon inget med totalsegern att göra.

I herrklassen var Leksands Johan Nordlund snabbast, men avståndet fram till ledande landslagslöparen Mattias Karlsson var för stort, även om Johan kapade det något.

- De har varit bra tävlingar och en nyttig genomkörare för framförallt Mattias Karlsson, summerade förbundskapten Göran Andersson den 30:e upplagan av Idre 3-dagars.

Göran gladde sig också åt Johan Nordlunds fina insats. Annars log han mest när segraren i klassen D-14, dottern Cajsa Grape sprang i mål som segrare och räddade familjeäran sedan mamma Ylva Grape missat segern på den avslutande sträckan.

Andra dalasegrare i eliklasserna i årets upplaga av Idre 3-dagars blev Gustaf Goth, Kvarnsveden som säkrade segern genom att vinna den sista jaktstartsetappen och då ta in närmare fyra minuter på Tim Björkman från OK Vilse. I klassen D 20 E var det upplagt för en spännande strid mellan Eva Tiselius, OK Kåre och Hanna Brus, Västerbergsslagen. Lite överraskande kunde Hanna passera och springa ifrån Eva, men snabbast på etappen var en tredje dalatjej, Hannas klubkompis Sofia Adolfsson.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons