Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMK Hedemora trivdes på hemmabanan

Annons

- Jag tappade ledningen efter några varv i finalen och Roberth kunde köra om mig. Men jag lyckade jaga ikapp honom och ta mig förbi och vinna till slut. Det var riktigt skönt att bli först över mållinjen, berättar en glad Niklas Sjögren, om A-finalen i klassen Yamaha.

Trean, efter tvåan Roberth, blev Robert Olsson från SMK Hedemora.

Både Niklas och Roberth kör som sagt för SMK Hedemora. Och deras klubb hade onekligen en bra dag under gårdagens alla karting-race på Hedemora motorstadion.

Det var bara Mora MK:s Axel Frost som bröt vinstsviten för Hedemora, med sin A-finalseger i Micro.

- Jag hade lite tur i första kurvan i A-finalen, men därefter kände jag att jag hade koll på de andra och kunde gå ifrån och vinna till slut, säger en nöjd Axel Frost, som nu vunnit tre deltävlingar i förbundsmästerskapet, FM.

I klasserna Sport 2000 och Mini inkasserande hemmaklubben Hedemora, två tunga segrar genom dels Sven-Arne Karlsson i Sport 2000 och dels Andreas Sjögren i klassen Mini. För Sven-Arnes del innebar det hans andra deltävlingsseger och Andreas tog äntligen sin första seger i FM. I Sport 2000 var det en hård kamp i A-finalen och tvåan Johan Lantz från Borlänge MK fick till slut se sig besegrad. Bronset gick till Jimmy Gunnarsson, Borlänge MK. Mora MK:s Patrik Eriksson knep silverplatsen i Mini-klassen och tredje platsen gick till Fredd Eriksson från SMK Hedemora.

Sista helgen i augusti avgörs vad guldet hamnar någonstans i respektive klasser i förbundsmästerskapet. Då arrangeras deltävling 4 i Rättvik och dagen därpå den avslutande deltävlingen som går i Borlänge.

Mer läsning

Annons