Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedjebacken vann division 3

Annons

Laget, där Annika Olsson, Madelene Jansson och Malin Norman ingick, visade sig från sin bästa sida på i ordning Sorbonne, Lirrka och Golden Jennifer och toppade före Gagnefs RK, Borlänge RK och överraskningen Rommeheds Stallklubb.

Den ordningen blev också facit av årets division 3-serie.

Individuellt dominerade Annika Olsson på Sorbonne under dagen med seger såväl i lätt C:1- som lätt B:1-klasserna.

- Sorbonne har gått bra hela tiden och det känns alltid kul att vinna, säger 22-åringen, som också kunde glädja sig över att hade båda lagkompisarna placerade i lätt B:1-klassen.

I B:1-klassen hade Annika hårdast konkurrens av två hemmaryttare i form av Helen Olsson och Tina Larsson på Winston respektive Aragorn. Lite överraskande, i alla fall för henne själv, var att Helen klarade den "interna" kampen mot Tina.

- Det trodde jag inte. Jag har inte ridit så mycket dressyr med Winston tidigare, mest hoppat, men i dag kändes han helfin, berömmer BRK-ryttarinnan.

Totalt samlade tävlingen 36 ekipage.

Under lördagen handlade det om ponny-dressyr där Falutjejerna Josefin Anselius på B-ponnyn Prim Man i kategorin B+C och Emma Hellström på Robin i kategori D tog varsin dubbel via segrar såväl i lätt C:1- som lätt B:1-klassen.

Den förstnämnde delade dock segern i lätt C:1 med Sandra Larsson (på Misty) i lätt C:1.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons