Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärtan hotar Jennys VM-start

Annons

Problemet är en hälsena som inte vill ge med sig, sedan VM i fjol. Trots detta siktar hon på att ta en VM-plats. Nästa helg avgörs VM-tester i Falköping.

Både stafettguld och individuellt silver på medeldistans har det blivit i VM för henne.

Men vid VM i fjol var olyckan framme och sedan dess har hon dragits med en minst sagt efterhängsen hälseneskada i vänsterfoten.

- Det har blivit en del rehabilitering under vinterhalvåret och sakta har jag fått smyga igång med träningen och löpningen, berättar Jenny Johansson.

Periodvis har träningen gått bra och emellanåt har smärtan återkommit.

Då har det oftast handlat om att vila foten.

Dessutom har smärtan gjort sig mindre påmind i samband med träning i skogsterräng, än på hårdare underlag.

Hon har kunnat medverka vid de landslagsläger som genomförts under våren och i samband med Jukolakavlen i Finland under förra helgen, visade hon att formen är på väg åt rätt håll.

Ulricehamnsdamerna vann den kavlen och Jenny var en stark bidragande orsak till segern .

- Då fungerade det bra med hälsenan och jag trivdes att orientera i den teknisk svåra finska terrängen som vi tävlade i, säger Jenny Johansson.

Fram till helgens VM-test i Falköping väntar en hel del förberedelser fysiskt. Det är framför allt medeldistans som hon siktar på att göra väl ifrån sig i.

- Jag räknar med att genomföra en del intensiva löpningar under veckan, för att komma så väl förbered som möjligt, menar Jenny och fortsätter:

- Målet i år har hela tiden varit att få komma med till VM. Det har hela tiden fungerat som en bra morot under alla tunga rehab-pass.

Efter VM-testerna i Falköping är den sista gallring gjord och därefter spikas VM-truppen.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons