Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Leksand mot Björklöven

Annons

Det är bara Västerås IK som kan hota leksingarnas tredjeplats. Och i bådfe tabellen och på formbarometern är det fördel Leksand?

Första perioden:
Redan efter 2.55 höll sig doldisen Linus Persson, center i fjärdekedjan, framme och slog in 1–0 sedan Björklövens målvakt Tobias Lundström lämnat en retur på ett skott från Elias Granath.

Jens Bergenström underströk ytterligare leksingarnas totala överlägsenhet i period ett när han gjorde 2–0.

Och Leksands ledning kunde ha varit mycket större mot ett mycket blekt Umeålag som i stort sett bara gästspelade i Leksands zon när de hade en man mer på isen.

I spel fem mot fem var det spel i en zon, Björklövens, under hela matchen.

Skottstatistiken, 15–6, säger det mesta.

Andra perioden:
Efter att inte ha varit med i matchen i den första perioden lyfte Björklöven betydligt i den andra medan Leksands friska offensiv mattades en hel del.

Att ganska många utvisningar påverkade är också en del av matchbilden.

Som helhet hade dock leksingarna väldigt svårt att skapa några farligheter och hemmamålvakten Peter Hirsch fick en hel del att göra. Betydligt mer än Tobias Lundström i ”Löven" mål.

Löven vann också skotten med 16–6.

Därför var Jens Bergenströms mycket snygga 3–0-mål bara 71 sekunder före periodslutet viktigt.
Det var kanske rent av matchavgörande med tanke på hemmalagets trots allt mycket stabila defensiv.

Tredje perioden:
Efter ett powerplay tidigt i slutperioden liknade den sista perioden snabbt den första. Och hittills ganska anonyma debutanten Martin Bartek, som spelade sin första match för Leksand, klev fram i en huvudroll genom att första göra 4–0 och sedan på ett mycket snyggt sätt spela fram Morten Green till 5–0.

Matchen var avgjord, Björklöven utspelat och frågan på slutet var bara hur stor hemmasegern skulle bli. Ett uppgivet Björklöven klarade inte av att matcha Leksand på någon del av banan.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons