Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Leksand

Annons

Leksand vann över Timrå i en spännande match med uddamålet.

I förra årets FM Mattsson Cup fick Leksand en dålig inledning på turneringen. Den gången blev det hela 10-2 i baken mot ett starkt Modo, som till sist vann hela turneringen.

Det blev en smäll som Leksandskillarna aldrig lyckades resa sig ifrån.

- Grabbarna är ju inte så gamla och de har väldigt svårt att skaka av sig förluster, så 2-10 mot Modo sved hårt, minns Leksands- tränarna Fredric Söderström och Mikael Håkansson, vars lag åkte ur redan i gruppspelet.

Den här gången blev det dock seger i premiärmatchen med 4-3 över Timrå.

- Vi har haft lite oflyt tidigare med våra öppningsmatcher och mött väldigt bra lag, så som Modo förra året. Därför känns det bra att få börja med en seger nu, menade Söderström.

- Det var skönt att vi kunde vända både 1-2 och 2-3 till seger. Det var ingen jättebra match av oss, men det stärker moralen att vinna med 4-3, sade Håkansson och fick medhåll av Söderström.

Det var utvisningarna som bäddade för Leksands seger. Tre mål kom i numerärt överläge, och det sista dessutom när Timrå hade en man mer på banan.

- Jag var nere i hörnet när jag blev tacklad och tappade pucken. Men ingen av de båda Timråspelarna som var i närheten tog pucken, så då tog jag den istället, berättade matchhjälten Bobby Williams om sitt 4-3-mål, som var en riktig bjudning från Timråförsvaret.

Dessförinnan hade Williams spelat fram till Leksands första mål och själv gjort de två övriga.

- Jo, det gick bra i dag, sa Bobby med ett leende.

För Mora slutade första matchen mållös. Chanser saknades dock inte, och framför allt i den första perioden skapade hemmalaget flera klara lägen.

Den första kvarten av den andra perioden var riktigt dålig från Moras sida.

Malmö hade då det mesta av spelet. Men de sista fem minuterna var det Mora som fick tryck, och då var det ytterst nära att det skulle bli hemmaseger i premiären.

- Vi drog på oss alldeles för många onödiga utvisningar, och med tanke på att vi tvingades spela tre mot fem ett par gånger, så får vi vara nöjda med en poäng, menade Moratränaren Göran Tärnlund.

I dagens matcher får Leksand ta sig an AIK, medan Mora möter Huddinge.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons