Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Adam i USM

Annons

En som genomförde loppet storstilat var Adam Johansson, tävlandes för IK Jarl Rättvik, som tog en övertygande seger för 15-pringar, sex sekunder före tvåan Jonas Granstedt från Strömsnäs.

- Jag är jätteglad.

- Det kändes bra i hela kroppen även om jag var lite trött i slutskedet av loppet då jag också vara nära att ramla. Men det var skönt att det gick vägen och just nu är jag överlycklig, kommenterar Adam Johansson sin imponerande insats, som nu ser fram emot de återstående disciplinerna.

Inför loppet såg Adam sin främste konkurrent i Huskvarnaåkaren John Nilsson, IKHP. Men John hade ingen lyckad dag och var efter redan vid den första mellantiden och hamnade till slut på en niondeplats.

För den ett år äldre killen Jonathan Steén från Korsnäs slutade det med en annan valör, nämligen brons. Steén var dryga minuten efter segrande Magnus Engström, tävlandes för Stockvik.

I samma klass körde Orsaåkaren Henrik Bysell in på en hedersam sjätteplats med drygt en och en halv minuts marginal till segraren.

På damsidan gled Petra Larsson, Ornäs IK, in på en imponerande trejdeplats i 15-årsklassen, men varken Petra eller någon annan av tjejerna kunde rå på den totalt överlägsna Strömsnästjejen Magdalena Pajala som fullkomligt krossade allt motstånd och vann med över 40 sekunder.

För de äldsta tjejerna gick det allra bäst för Korsnäs Marie Jonsson som slutade femma. Klubbkompisen Anna Lindgren hängde med bra i början, men orkade dessvärre inte hålla samma fina tempo under den avslutande delen av loppet.

Anna blev till slut nia, drygt två minuter efter segrande Anna Simberg från SK Bore.

- Det har varit en mycket lovande start på tävlingarna här i Mullsjö. Det fullkomligt vimlar av talanger som vi med all säkerhet kommer att få se mer utav i framtiden, säger Lars Grehn.

I dag avgörs sprintloppet, som alltid uppskattas av såväl åkare som publik.

I morgon, under tävlingens sista dag, är det som vanligt dags för stafetter.

FREDRIK WENNBLOM

Mer läsning

Annons