Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smågrinigt derby

Annons

- Tyvärr är det väl så här de flesta derbymatcherna kommer att se ut i seriespelet också, menar Slättas tränare Janne Ferner. Det är inget dalalag som vill ta stryk av något annat. Men det är ju bra att vi får träna på den här typen av matcher också, så vi inte kommer helt oförberedda till serieallvaret.

Även Ludvikatränaren Magnus Edberg delade den åsikten.

- Men samtidigt är jag naturligtvis inte nöjd med att vi bara får oavgjort, menade han. Jag tycker att vi gör en ganska bra match, där vi varierar kort- och långpasningspel. Men tyvärr når vi inte ända fram till mål med vårt spel.

Slätta fick sitt mål i första halvleken efter en frispark lagd av Jörgen Svahn. En frispark som verkade bli för lång, när backen Jesper Lundin kom rusande från vänsterkanten och säkert sätte bollen i mål bakom en något förvånad Göran Eriksson.

Kvitteringen kom lika överraskande i andra halvleken. Även här var det en back som fick chansen. Ludvikas Erik Persson fick bollen i anfallsposition, och fick helt ostört slå in bollen bakom en inrusande Henrik Fjellstedt.

Utöver målen hade lagen ett par ordentligt kvalificerade chanser var - men båda målvakterna agerade säkert och kunde rädda.

Plus i Slätta framför allt för mittbackarna Johan Söderström och Micke Karlsson.

Ludvika hade sina bästa spelare i Magnus Andersson, Erik Persson och Jens Källving. I första halvlek förtjänar även Mattias Johansson överbetyg.

Ludvika är fortfarande obesegrat i träningsspel i vår. Två vinster och tre oavgjorda hittills. Slätta har något sämre statistik: Tre vinster, två oavgjorda och två förluster.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons