Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-titel till Malung

Annons

Malungs curlingklubb nådde fina framgångar under helgen. Då SM i figurspel avgjordes i Södertälje kom Peter Danielsson, Malung, på andra plats i finalen. Guldet gick till Per Noréen, Örnsköldsvik.

Samtidigt spelades i Gävle sista sammandragningen för div 3 och lagen från Malung tog båda platserna som stod på spel för avancemang till nästa vinters div 2.

Lag Olsson - skippern Mats Olsson, Tommy Åkesson, Patrik Olsson och Andreas Rangedal - har hela säsongen spelat bra i serien och slutade som seriesegrare. Därmed var det klart med avancemang till tvåan.

Mer överraskande var det att lag Oskarsson - skippern Johan Ivarsson, Ulf Oskarsson och Rickard Jonsson - också tog klivet upp. Det slutade på en fjärde plats i seriespelet för Oskarsson och kvalspel om uppflyttning.

Först slog Oskarsson ut serietrean hemmalaget Team Tic och efter en jämn match vann malungslaget även den sista och avgörande matchen mot seriens tvåa Söderhamn/ Sexbollen. 6-4 till Oskarsson som därmed följde Olssons upp till tvåan.

Litet plåster på såren för att klubbens främsta lag efter många säsonger åkte ur elit-serien.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons