Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-status på Sollerön?

Annons

Nästa år firar Solleröloppet 70 år.

Jubiléet kan firas genom att det blir SM-lopp.

Om Sollerö IF ansöker om det, förstås.

- Det är ett sätt att sträcka ut en arm mot cykelklubben här. Nästa år blir det friare att ansöka SM då SM-veckan försvinner. Det öppnar för klubbarna att söka om att få arrangera enbart en disciplin.

- Och eftersom midsommar infaller en vecka senare nästa år, under den vecka som är tävlingsfri i det internationella förbundet, så hoppas jag att Sollerö IF ansöker om att göra Solleröloppet till en SM- och USM-tävling och få hit hela den svenska eliten och framtiden, säger Johnny Johansson, som sitter i styrelsen för Svenska Cykelförbundet.

Om det skulle bli så, kan Dalapubliken vara helnöjda. Midsommarhelgen 2004 in-faller nämligen under internationella förbundets tävlingsfria vecka, vilket innebär att alla proffscyklister också är hemma och har möjlighet att tävla.

Att Sollerön hade SM-veckan 2000 är inget hinder enligt honom. Johnny Johansson ser däremot flera fördelar med att ha en SM-tävling just under midsommar på Sollerön.

- Terrängen här omkring är krävande och det är en klubb som - liksom Falu CK - är väldigt duktiga som arrangörer. Dessutom är det en trevlig bygd att vara i kring midsommar och när Solleröloppet avgörs går folk man ur huse i de små byarna som loppet passerar för att heja fram cyklisterna.

- Ingen har något negativt att säga om årets tävlingar och om de lägger ihop SM och USM i samband med Solleröloppet kan det bli en riktig folkfest, tror Johnny.

Från Sollerö IF:s sida vill man inte lämna några besked.

- Vi ska ta upp det på nästa möte och höra vad alla tycker. Visst låter det väldigt intressant, men det är mycket jobb med ett sådant arrangemang också, säger tävlingsledaren Leif Resar.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons