Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-spurten slutade i domstol

Annons

Händelsen inträffade vid veteran-SM i cykel i Grängesberg i juli förra året.

Gärningsmannen spurtade mot målet när hans konkurrent på ett regelvidrigt sätt satte stopp för hans möjligheter att vinna loppet.

Eftersom 43-åringen satsat och tränat mycket inför mästerskapet blev han både upprörd och arg.

Han har själv berättat att han gick fram till sin konkurrent och munhöggs. Han kastade sin cykel mot honom och backade därefter, men ångrade sig och gick tillbaka och slog sitt offer i ansiktet.

Den påhoppade cyklisten ramlade omkull, skadade sina armar så de började blöda och fick så ont i käken att han bara kunde dricka soppa de närmaste dagarna.

Publiken som samlades runt de två cyklisterna såg att offret falla omkull och vara en aning omtöcknad en stund innan han kom till sans igen.

43-åringen skäms för sitt tilltag men säger att han inte kunde behärska sin ilska över att hans tävling blivit förstörd.

Hallandscyklisten ska betala skadestånd till sitt offer med

7 320 kronor. Rätten dömde honom också till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Men även offret som betett sig illa fick sitt straff. De båda är avstängda från all tävlingsverksamhet från 15 april i år och två månader framåt.

Åke Hansson, vice ordförande i Svenska Cykelförbundet och ledamot disciplinnämnden är lätt förvånad över att tingsrätten dömt 43-åringen för misshandel.

- Jag har hållit på med cykel sedan 1958 och jag har då aldrig varit med om något sånat här förut.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons