Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till Olsson

/
  • SM-silver. Moras Hans Olsson tog i måndags säsongens tredje SM-medalj när han tog sig till final i parallellslalomtävlingen. Där blev dock Bergsjös Fredrik Söderberg för svår. Från vänster ser vi Magnus Andersson, Sundsvall (fyra), Hans Olsson och Niklas Rainer, Borlänge, som åkte ur i kvarten mot Olsson. Längst till höger alpine chefen Johan Monsén.

Annons

- Det blev inget guld, men väl ett silver så jag är nöjd. Den jag förlorade mot var bäst för dagen, konstaterar Hans Olsson.

Veronica Smedh, Sundsvall, och Fredrik Söderberg, Bergsjö, kan titulera sig svenska mästare i parallellslalom.

Veronica har plockat SM-medaljer tidigare under säsongen. Att hon vann var ingen större överraskning.

Herrsegraren Söderberg däremot brukar inte förekomma så högt upp i resultatlistorna. Förutom då i just parallellslalom, som är Bergsjöåkarens favoritdisciplin. Söderberg som i sin semifinal slog ut svenske slalomstjärnan André Myhrer.

- Det är lite märkligt med Fredrik för han har alltid kört bra i parallell, men inte slagit igenom i de andra grenarna. Det är ju ändå inte så stor skillnad jämfört med till exempel vanlig slalom, men där är han inte så bra, menar Hans.

En tjuvstart i det första finalåket spolierade Moraåkarens guldplaner. Det innebar att Fredrik hade fyra tiondelar att gå på i det andra åket.

- Jag försökte stressa honom, men det hjälpte inte. När jag såg att vi vara ganska lika nära mål, så gav jag mer eller mindre upp. Det gick inte att hämta in ett så stort försprång.

I semifinalen hade Olsson en hård kamp mot Magnus Andersson, Sundsvall. Hans trodde också att han förlorat den matchen då sluttiden visade att Andersson var fem hundradelar snabbare.

- Men Magnus såg besviken då han kom i mål och det visade sig att han tjuvstartat.

I finalen drabbades Hans för samma öde och det hägrande guldet blev till silver.

- Det här är inte det största jag gjort, men att köra hem SM-medaljer är ju alltid kul.

Sedan tidigare har Hans två guld, störtlopp och super G, som avgjordes i Åre för en månad sedan.

Det här var säsongens sista tävling. I dag flyger Hans till Österrike, där han under en veckas tid ska testa material inför kommande säsong.

Vad minns då Olsson mest då han ska summera den gångna säsongen?

- Ja, det är väl kraschen i Val d'Isere. Sedan är det VM i Åre. Det gick ju inte så bra där, så det är ju också en sak man helst vill glömma.

- Annars så är jag mest nöjd med fjärdeplatsen i (VC superkombination) i Österrike och 16:e-platsen i säsongens sista världscupstörtlopp, avrundar Moraåkaren.

Vad säger han då om kommande säsong?

- Jag brukar inte sätta upp några direkta mål. Når jag topp tio i kombinationen och topp 25 i super G och störtlopp så är jag nöjd, men målet är naturligtvis att komma högre upp.

Mer läsning

Annons