Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM i skidskytte till Idre

Annons

- Ja, ja, suckar Peter Sjödén från Älvdalens skyttegille som blir SM-arrangör i samarbete med Idre fjäll.

- Jag kan bara konstatera att samtidigt med SM avgörs en världscuptävling så de allra bästa kan komma att saknas, säger Peter.

- Men det får vara som det vill med det. Vi ska göra en så sportsligt bra tävling som möjligt, lovar Peter Sjödén.

Jaktstart innebär en sprint på lördagen och så själva jaktstartsmomentet på söndagen.

- För att klara SM-tävlingarna för herr- och damseniorerna samt juniorklasser och separata i ungdomstävlingar räknar vi med att behöva lite fler än det 40-tal funktionärer som brukar ställa upp på de traditionella novembertävlingarna på Idre fjäll. Sedan har vi god hjälp av Idre fjälls organisation med deras stora skidskyttestadion som tävlingsområde, fortsätter Peter.

I november arrangerar Älvdalens skyttegille traditionellt sina hösttävlingar som ingår i Sverige cupen.

- Vår förhoppning är givetvis att de allra bästa kommer både i november och till SM, säger Idre fjälls marknadschef Joacim Johansson.

- Det vore tråkigt om tävlingskalendrarna krockar, så att det inte blir fallet, fortsätter Joacim.

Skidskytteförbundet har ett avtal med Idre fjäll, som sponsrar skidskytteförbundet, ett avtal som i dagarna ska förhandlas om. För skidskytteförbundet är det knappast särskilt smart att förvänta sig ett bra avtal om man samtidigt inte ser till att Sveriges bästa skidskyttar finns på plats när det blir tävlingar på Idre fjäll.

Magdalena Forsberg var ett klassiskt exempel på förbundets handfallenhet för några år sedan. Efter att tränat i en dryg vecka på Idre fjäll, satte sig Magda i bilen och åkte därifrån samtidigt som första start gick det år den nya skidskyttestadion invigdes. Den gången var det hennes tränare, som beordrade Magda att vila just den dagen!

Nu i början av juni borde det finnas möjligheter att styra de aktivas program, så även Idre fjäll och Älvdalens skyttegille kan erbjuda tävlingar med de allra bästa på plats.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons