Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM i Falun/Borlänge

Annons

- Arrangörerna för skid-SM 2008 har presenterat ett nytt och mycket spännande koncept som vi tror på, säger skidförbundets förbundsdirektör Ulf Nilsson.

När Tomas Jons, som är sportchef för Svenska Skidspelen och i det här fallet talesman för Föreningen Svenska skidspelen, får det beskedet så blir han mycket glad:

- Vi är jättestolta över att ha fått det här förtroendet. Nu sätter vi genast i gång med förberedelserna. Redan på onsdag ska vi ha det första arrangörsmötet.

Det blir ett ovanligt stort SM-arrangemang. Under tio dagar i januari/februari blir det tävlingar både på Lugnet i Falun och Bergebo i Borlänge.

Det blir ett SM som omfattar alla de nordiska grenarna längd, backe och nordisk kombination. Dessutom blir det SM-tävlingar för både seniorer och juniorer.

Arrangörerna räknar med att tävlingarna sammanlagt kommer att locka 400 juniorer, 250 seniorer och cirka 300 ledare, som under dessa dagar kommer att bo och äta i regionen Falun-Borlänge.

Poängen med arrangemanget är att detta sammanfaller med Svenska Skidförbundets hundraårsjubileum.

- Det roliga är att konceptet omfattar alla dessa grenar och åldersgrupper, vilket innebär att vi här har en chans att utveckla SM-veckan, säger Ulf Nilsson.

Men det finns ytterligare en dimension för den här SM-veckan.

- Detta är ett steg i arbetet mot ett nytt skid-VM i Falun. Därför är det viktigt att vi får i gång en organisation som kan genomföra de olika norska skidgrenarna, säger Tomas Jons.

Han får medhåll av Ulf Nilsson:

- Eftersom skidförbundet gjort en avsiktsförklaring som går ut på att Falun ska söka skid-VM 2013 så blir detta naturligtvis ett bra test på vägen.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons