Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld till Lima

Annons

De två utkämpade en bitter fight fram till slutvarvet. Och det var Johanna som vann, på att hon var starkare i skidåkningen. Båda sköt annars lika, med två bommar totalt.

- Det här känns som rena julaftonen. Att få vinna på hemmaplan. Oj, vad kul. Det kunde inte ha varit bättre, säger Johanna Johansson, som tyckte att allt hade fungerat perfekt denna dag.

I herrklassen blev det en favoritseger av Carl-Johan "Prästen" Bergman, som var överlägsen. Tvåan Erik Olofsson, från Jämtland, och Björn Ferry kunde den här gången inte ge Carl-Johan Bergman någon riktig fight.

Bergman grundlade sin seger genom en betydligt bättre skjutning än de övriga. Bäst av daladeltagarna var Limas Jakob Börjesson på en femte-plats ordentligt "akterseglad" av segraren.

- Jag är mycket besviken min insats. Jag kom aldrig igång, sedan jag hade två bom i första skjutningen. Sen gick det bara dåligt helt enkelt, sade Jakob Börjesson, som hade hoppats på en betydligt bättre insats denna dag.

Segraren Carl-Johan Bergman var mycket nöjd med sin seger eftersom han kände sig sliten både mentalt och fysiskt.

- Men visst känns det skönt att ändock kunna vinna. SM-tävlingarna i Lima blir mina sista den här säsongen, sedan är det stora siktet inställt på OS om ett par år, förklarade Carl-Johan Bergman, som har all anledning att se positivt på framtiden efter sin fina insats för några veckor sedan i världscupen, där han tog en andra-plats.

- Vi är många inom skidskyttelandslaget som är på gång. Vårt stora mål är OS och jag tror att många av oss kommer att bli mycket bättre de närmaste åren, avslutade Carl-Johan Bergman, nöjd med en bra insats som gav ytterligare ett guld till de många han har sedan tidigare.

I damklassen blev det favoritseger genom Anna-Karin Olofsson, som vann knappt före Susanne Hjert. Här fanns bästa dalaskidskytt i Madeleine Johansson, från hemmaklubben Lima, på en sjundeplats.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons