Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-brons till Falun-Borlänge

Annons

Något som kan ha kostat en medalj av lite ädlare valör än bronset.

- Det är väl mina tankar i alla fall just nu.

Men Mikael Östberg tillsammans med brodern Fredrik satte färg på finalen och var med och stökade därframme från start till mål.

- Medalj är väl alltid kul, men det finns så mycket om och men när det är så här tätt, tyckte Mikael Östberg.

Det var tätt om givarna i herrfinal-en, och båda lagen från Falun-Borlänge (Rickard Grip/Kalle Grafnings i andralaget) nosade på täten.

Självklart mycket taktik också där det gällde att sätta in rycken vid rätt tidpunkt, men det som imponerade mest var tveklöst OS-mästaren Björn Linds ryck i det stora uppförslutet som snabbt blev ett avstånd på 50 meter i Hudiksvalls favör och därmed i vinnarhål, och i det läget såg det mycket stabilt ut för Falun-Borlänges Mikael Östberg som hade parkerat sig på andraplatsen.

- Helt klart måste man vara mer än pigg för att hänga med på Björns Linds ryck, konstaterade Fredrik Östberg, något säkert de flesta tänkte som bevittnade uppvisningen trots att Björn Lind tidigare under SM-veckan uppgett att han känt sig sliten efter den förkylning han drabbades av efter OS.

Det sista finalvarvet blev händelserikt. Slutmannen i Hudiksvall Peter Larsson stumnade till ordentligt, Mats Larsson formligen klev över Mikael Östberg, som inte bara tappade fart utan också andraplatsen till Östersunds an-stormande Tobias Fredriksson.

Världsåkaren Tobias Fredriksson jagade ifatt Peter Larsson och säkrade silvret - åt Åsarnas slutman Mats Larsson fanns inte mycket att göra.

Mikael Östberg spurtade också ifrån Peter Larsson på upploppet, och klarade hem bronset till Falun-Borlänge.

Moras lag med Niclas Karlsson och Erik Eriksson klarade till slut en klart godkänd sjätteplats, och Falun Borlänges andralag halkade till slut ner på en åttondeplats.

- Vi ska ändå vara nöjda med bronsmedaljen, även om det blev som det blev, tyckte Fredrik Östberg avslutningsvis.

SM-tävlingarna flyttar på torsdag till Luleå och då handlar det om damernas 10 kilometer och herrarnas 15 kilometer.

SVEN-ÅKE MICHELSON

Mer läsning

Annons