Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-brons till Dalarna

Annons

BORDTENNIS/STOCKHOLM.

u Borlänges Anna Berglund och Långshyttans Sofia Westholm såg till att Dalarna fick en medalj i årets pingis-SM.

Paret tog brons i damdubbeln.

- Att ta medalj i SM är starkt. Tjejerna spelade bra och med lite tur kunde de ha vunnit semifinalen, sade Göran Bergström, ledare i LBTK.

Anna och Sofia hade 1-1 i set och 9-7 i det tredje, men förlorade med 3-1 i set mot Sandra Johansson/Veronica Thorsson, Rönninge.

I kvartsfinalen slog dalatjejerna ut Nilsson/Augustsson, Rekord/ Trelleborg, som dessförinnan hade besegrat förstaseedade Nordenberg/Jonsson, Rekord. Guldet gick till Marie Olsson/Nina Vakkila, Spårvägen. Det spelades ingen match om tredje pris. Bronset delades mellan förlorarna i semifinalerna.

Anna Berglund gick till åttondelsfinal i damsingel och till kvartsfinal i mixed tillsammans med Magnus Månsson, Falkenberg.

Faluns Mats Källberg gick till 16-delsfinal i herrsingel och till åttondelsfinal i dubbel med Henrik Olsson, Halmstad.

I herrklassen duggade skrällarna tätt. Finalseedade Jens Lundqvist och Fredrik Håkansson kom bara till kvarts- respektive åttondelsfinal. Segraren Mattias Stenberg, Malmö FF, var sjundeseedad. Han finalslog Magnus Wahlgren, Kalmar. Finalen dömdes för övrigt av Rebecca Bergfeldt från Långshyttan.

- Jättekul för Rebecca och att hon fick det uppdraget var ett gott tecken på att hon gjorde bra ifrån sig under SM-helgen, sade Bergström.

2xJonsson från Rekord gjorde upp i damernas final. Carina visade sig vara starkast och slog systern Susanne med 4-0.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons