Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelet nästa...

Annons

I och med segern har LBTK skaffat sig god marginal till både Lexus och Malmö i botten.

- Vi kommer inte att tappa femteplatsen, lovade "Kiben".

Malmö FF kunde som väntat inte skaka LBTK. Även om Susanne Jonsson tvingade Cai Ning till ett femte set i första matchen, så var det aldrig någon fara.

LBTK gick fram till 5-0 innan Susanne Jonsson lyckades reducera efter seger i en ny femsetare mot Anna Berglund.

-Senast vi mötte dem ledde vi också med 5-0. Då tappade vi till 5-3 innan vi till sist vann med 6-4 efter dubblarna, sade Sofia Westholm.

Den här gången behövdes inga dubblar. I sjunde singeln, vid ställningen 5-1, avgjorde Malin Kindgren matchen efter 3-2 mot Emily Ingves. Malin låg under med 7-10 i skiljeset. Då plockade hon fram vinnarskallen och vann fem raka bollar.

-Malin har verkligen rätt inställning. Hon ger sig aldrig, log "Kiben".

I lördags bjöd LBTK serieledande Trelleborg på tuffare motstånd än väntat. Siffrorna 2-6 kan tyckas stora, men faktum är att LBTK var ytterst nära 3-5 och liten poängchans via dubbelspel.

I den sista singeln lyckades dock inte Malin Kindgren besegra Veronica Mattiasson, som vann i skiljeset med 11-9. Malin hade dessförinnan besegrat Sandra Johansson, något som också Sofia Westholm lyckades med.

På förstabordet var Trelleborg för starkt och hemmaduon Cai Ning och Anna Berglund vann bara ett set. Suveräna Li Fen förbättrade därmed sin matchkvot i den svenska elitserien till 114-0.

Lagledare Bergström var nöjd med helgen. Nyförvärvet Malin Kindgren visade åter att hon är en klar förstärkning för laget.

-Även Anna och Sofia spelade bättre än på länge. Det har gått lite "halvtrögt" för båda tidigare.

Kinesiskan Cai Ning har ännu inte hittat sin fjolårsform.

- Jag vet inte riktigt varför. Nu vann hon ju i och för sig sina matcher mot Malmö, men hon borde nog ha vunnit en mot Trelleborg också, tyckte Kiben.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons