Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelet är nära

Annons

- Trots förlusten fanns det mycket som var positivt i laget. Och så fick vi ju bonuspoängen med oss hem.

Nu är det bara Luxo Stars som har en teoretisk chans att snuva slutspelsplatsen från Masarna. Smålänningarna, som förutom de två sista omgångarna har en match uppskjuten, ligger åtta poäng efter Masarna.

- Vi behöver bara tänka på att vinna mot Vargarna på tisdag för att saken ska vara klar. Då behöver vi inte räkna så mycket, sade Olsson.

Det största glädjeämnet i Masarna mot VMS var unge Sebastian Aldén. Han var uppsatt som åttonde förare, men fick chansen redan i det andra heatet, eftersom Niklas Aspgren valde att vila på grund av sjukdom.

Aldén inledde med en enpoängare och grejade tillsammans med Andy Smith 3-3 i reservheatet. Sammanlagt körde Aldén sex heat under kvällen och stannade på fina 9+3 poäng.

- Sebastian åker med ett fantastiskt självförtroende för tillfället. Jätteroligt att det äntligen har lossnat för honom.

Han besegrade bland annat VMS-föraren Ales Dryml i två heat.

Vidare var mastränaren nöjd med Gary Havelock och Andy Smith.

- Gary brukar inte köra så bra borta. Men i dag fick han en kanonstart och sedan rullade det bara på. Andy tog 5+2 vilket också är godkänt.

Poängbäst i laget blev Leigh Adams med 12+1. Tony Rickardsson tog elva poäng efter att bara ha vunnit ett heat.

- Jag är inte orolig för Tony. Han körde bra, även om han inte var så där blixtsnabb i starterna som han brukar vara. Tony behöver tävlingar efter sitt uppehåll nu.

Antonio Lindbäck hade det tungt och tog inte en enda poäng. Magnus Zetterströms tre poäng är förstås heller inte godkänt.

- Ingen av dem hade någon bra dag. Vi vet att båda har kapacitet och förhoppningsvis kan de visa det redan på tisdag.

I gårdagens match var det de små marginalerna som avgjorde. Lagen följdes åt och som mest var skillnaden fyra poäng. Masarna ledde med 35-31 efter elva heat, men tappade i slutet.

Tony Rickardsson och Leigh Adams hade chansen att greja 48-48 via en femetta i det sista heatet, men där var kvällens suverän, hemmalagets Rune Holta, än en gång för snabb.

Något som förstås gladde större delen av de 6755 åskådarna.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons