Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelat i slutspelet

Annons

- Ska vi kunna vinna här i Karlstad måste vi få första målet, allra helst efter den första period vi gör, säger Leksands assisterande tränare, Ulf Skoglund.

Leksand gjorde en fullt godkänd första period och fick ett antal tillfällen att ta ledningen i spel i numerärt överläge.

Nu blev det i stället Färjestad som fick ledningsmålet, till råga på allt i numerärt underläge - spel tre mot fyra.

Mikael Karlberg missade en framstötning vid offensiva blålinjen och Peter Nordström fick fritt fram och fri med Sean Gauthier gjorde han inget misstag.

När sedan Färjestad i sitt första numerära överläge, 39 sekunder in på den andra perioden, kunde göra 2-0 genom Hannes Hyvönen, försvann kraften ur Leksandsspelarna.

Färjestad kunde spela ut hela registret och med tanke på skottstatistiken efter två perioder, 27-6, var förstås hemmaledningen med 3-1 i underkant.

- Jag har aldrig varit med ett Leksandslag med en sådan en sådan moral och inställning. Hade det lag jag och Bendelin hade första året, 96-97, haft den här moralen hade pokalen hamnat i Leksand, säger Skoglund.

Inställningen har varit föredömlig hos Leksandsspelarna hela säsongen och att som nykomling gå direkt till slutspel är starkt.

Orken och kunnandet räckte till att plocka en match i kvartsfinalserien, men i det långa loppet var Färjestad för starkt.

Helt enkelt en klass bättre.

- Det spelar ingen roll vilken kedja Färjestad sätter in, de får press ändå och när deras 13:e och 14:e forward är lika bra som 10:e forward, är det inte så konstigt, säger Skoglund, som dock inte är allt för imponerad av Färjestad:

- Jag tror de måste spela bättre än de gjort i kvartsfinalerna för att gå till final. Nu när det blir tuffare spel kan Färjestads backar få problem.

Kvartsfinalmatcherna mot Färjestad lär dock vara nyttiga att ha med sig för Leksandsspelarna till nästa säsong. Inte minst för lagets mindre rutinerade spelare.

- Framför allt för Robban Nilsson och Tobias Holm som gör sina första säsonger i elitserien, menar Skoglund.

Huvudtränaren Jarmo Tolvanen har ett år kvar på kontraktet. Hur det blir med Ulf Skoglunds framtid i laget är inte klart.

- Nej, jag vet faktiskt inte ens om jag har ett kontrakt som gäller. Jag får sätta mig ner och fundera över framtiden.

SM-kvartsfinal i bäst av 7

FÄRJESTAD-LEKSAND 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (16.58) Peter Nordström (Per Hällberg) spel tre mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (0.39) Hannes Hyvönen (Thomas Rhodin) spel fem mot fyra, 2-1 (8.57) Christer Olsson (Mikael Pettersson), 3-1 (13.29) Marko Jantunen (Thomas Rhodin).

Tredje perioden: 4-1 (17.01) Peter Nordström (Marko Jantunen).

Skott: 37-12 (10-3, 17-3, 10-6).

Utvisningar, Färjestad: Per Hållberg 2, Marcel Jenni 2, Radek Hamr 2, Lagstraff 2. Leksand: Greg Brown 2+2, Johan Eneqvist 2, Tomas Forslund 2, Jonas Elofsson 2.

Domare: Ulf Rådbjer, Tumba.

Publik: 8 005.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons