Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelat för Gauthier i Leksand

Annons

När tidningen pratar med honom i telefon har han nyligen kommit hem efter torsdagens 0-3 förlust mot Malmö.

Men det är inte den förlusten som tynger honom mest. Det är besvikelsen över att han med största säkerhet inte får vara kvar i Leksand nästa säsong.

Förhandlingarna mellan klubben och managern, som enligt Sean Gauthier pågått i ungefär en månad, ser inte ut leda till ett nytt kontrakt.

- Jag vet inte ens om de fortfarande diskuterar. Klubben verkar inte vilja ha mig kvar. Det känns som dålig tajming att diskutera detta nu. Jag hade velat kunna koncentrera mig fullt ut på de två sista matcherna och göra mitt bästa för att vi ska gå till slutspel.

Efter juluppehållet har Sean Gauthier storspelat. Och i torsdagens match gjorde han ännu en bra insats. Trots tre insläppta mål var det Gauthier som fick det högsta betyget av Leksandsspelarna i denna tidning.

- Jag vet inte varför klubben inte vill ha mig. Det handlar inte om pengar i alla fall. Mina lagkamrater kliar sig i huvudet och förstår ingenting. Jag är populär bland fansen och jag vill fortsätta att spela för dem.

Sean Gauthier kom till klubben för drygt ett år sedan. Sedan dess har han byggt upp starka relationer till Leksand. Både på och utanför ishockeyrinken.

- Om jag inte får spela för Leksand hoppas jag att någon annan elitserieklubb är intresserad av mig. Jag trivs bra i Sverige, älskar det svenska samhället och kulturen, och pluggar för fullt för att lära mig språket.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons