Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspel och kvaltider för juniorerna

Annons

BJ-killarna har, trots en knackig inledning på sin allsvenska, tagit sig till SM-kvartsfinal. Ett slutspel som inleds i kväll med match i Smidjegrav. För motståndet svarar de långväga gästerna Malmö IF.

- Jag tror vi har en bra chans mot Malmö. Om inte annat så har vi revansch att utkräva efter missen i FM Mattsson Cup i början av januari, säger BJ-tränaren Göran Tärnlund.

Den minnesgode kommer säkert ihåg hur Mora ledde med 3-0 efter en period, men fick till slut stryk efter en genomklappning av modell större. Laget floppade i den egna turneringen, så nog borde revanschlustan vara stor.

Och självförtroende finns också där då, det J18-laget spelat mycket bra på sistone. Från en jumboplats klättrade Tärnlunds grabbar upp till en tredje, vilket gav plats i slutspelet.

Förra året åkte BJ ur i kvarten. Det blev seger hemma mot de blivande SM-vinnarna Frölunda, men när returen spelades några dagar senare tvingades Tärnlund ställa upp med ett klart försvagat lag. Detta på grund av J20 spelade kval samma helg - en liknande krock kan det bli även i helgen.

- Förhoppningsvis vinner J20 sina två första matcher och då kan jag använda de bästa i returen som spelas på söndag.

Och sköter bara AJ-laget sitt, så kan det kanske bli en lika rolig vår som för två år sedan då MIK:s J18-lag vann SM.

- Omöjligt är det inte. Får vi bara ha våra bästa killar, ja då kan vi slå vilket lag som helst, menar en optimistisk Göran Tärnlund.

A-juniorerna får det mindre glamoröst. För andra året i rad tvingas J20-laget kvala för att hålla sig kvar i Super Elit. Kvalspelet för MIK:s del avgörs via poolspel i Örebro och förutom hemmalaget ingår också Västerås och Linköping i fyralagsgruppen. Poolspelet avgörs fredag till söndag och de två bästa lagen är kvalificerade för den högsta juniorserien nästa säsong.

Den andra kvalgruppen spelas i Stockholm och där gör Djurgården, Piteå, Björklöven och Luleå upp om två platser.

* * *

Även A-laget håller igång än, trots att säsongen egentligen tog slut redan för två veckor sedan. I går träningsspelade man mot Almtuna (se separat artikel) och på fredag gästar Brynäs Smidjegrav.

Gävlelaget som håller på att ladda upp inför den stundande kvalserien lär nog komma heltända till mötet med MIK, då deras elitstatus ska avgöras den kommande månaden.

* * *

Till sist några ord om Noretpojkarna som är mitt inne i kvalspel till ettan. I söndags åkte NP på säsongens första hemmaförlust, då Falu IF vann 4-2. I kväll spelas returmötet i Falun.

På fredag möter man Söderhamn/Ljuse på bortaplan för att på söndag avsluta kvalserien med hemmamatch mot Smedjebacken.

NP har inlett serien med en vinst och två förluster.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons