Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slopar tävlingshetsen

Annons

Han har varit med och drivit slalomanläggningen i Granberget i många år. Nu kände han att något måste hända, en nytändning var på sin plats. När han sedan fick kontakt med Lotta Yttergren tog tanken på den nya föreningen fart.

Man beslöt att skapa en föreningsmodell som inte var så tävlingsinriktad. En modell som väckte gehör bland annat hos Dalaidrotten och Riksidrottsförbundet.

En förening öppen för alla där vuxna och ungdomar hjälper till med verksamheten.

Ungdomar har utbildat sig till skidledare och det planeras för skidlek under sportlovet. Klubben driver även skidskolor och barn undervisas av ungdomar. En bra kombination.

Pengar har också börjat droppa in. 100 000 kronor i EU-medel och 200 000 kronor från Riksidrottsförbundet får bilda grundplåt. Av EU-pengarna ska det göras en förstudie och RF-pengarna ska användas till utbildning av unga och vuxna ledare.

I förlängningen handlar det om en utveckling av Granberget. Inte bara på slalomområdet.

Det ska bli en backe för aktiviteter året om, längdspåren ska byggas ut och en toppstuga med dusch, bastu och servering finns också på önskelistan.

Utesport året om. Skidor och annat på vintrarna och cykel på sommaren.

Nya EU-pengar ska sökas. Projektet Granbergets utveckling kan skapa nya arbetstillfällen i bygden och för turismen och hotellverksamhet är det också positivt.

- Det handlar om folkhälsovinster, säger Lotta Yttergren.

Lotta Yttergren talar om rörelse, folkhälsa och välbefinnande.

- Alla ska få chansen att kunna vara med på ett enkelt sätt, fortsätter hon.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons