Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sliten Nilsson nöjd - Hummers första SM-poäng

Annons

- Jag kände mig ganska sliten efter Mascupen och fick de resultat jag hade kapacitet för, tyckte Mats.

Nu längtar han till Uddevalla.

- Jag hoppas att jag får köra där, säger Nilsson som räknar med att få en av de tre svenska platser som Svemo delar ut till den svenska deltävlingen i VM som alltså körs i Bohusläns huvudstad nästa veckoslut.

- Troligen får jag besked i dag, säger Nilsson.

Med insatsen i Skene var Nilsson alltså ganska nöjd.

- I dag nådde jag de placeringar jag kände att jag hade kapaciet att nå. Tidigare har det strulat så jag känt mig lite besviken på resultatet.

- Får jag bara vila ut ett par dagar och träna så kan det nog gå hyfsat. I alla fall så jag kan kvala in i huvudklassen.

Kruxet är bara att Nilsson i VM får köra i en annan klass än han gör i SM.

- Ja, det är indelat på samma sätt. I VM kör jag i 250-klassen, eller det som heter motocross GP. I VM är den stora klassen 650 cc och det är långt ifran min maskin, säger Nilsson.

- I SM är min cykel 100 cc mindre än vad de andra har.

Enda felet med Nilssons fjärdeplatser i Skene var att han egentligen hade fel åkare före sig.

- Ja, det var ju de grabbarna som jag skulle ta in på. Nu avancerade jag en placering. Men jag har gott hopp. Det är trots allt sex heat kvar och sett till att jag är den ende av oss i toppen som tvingats bryta ett heat ser det bra ut. De andra måste åka prickfritt för att hålla undan.

Jocke Karlsson från Tranås leder SNM med 132 poäng före Jonas Edberg, Huskvarna, 120, Jonny Linde, Kristianstad med 112 och Mats med 104.

Också noterbart: Krister Hummer från SMK Dlala åkte in på en mycket fin 13:e plats i 500cc och slog en rad duktiga åkare i det starka starfältet med stort internationellt deltagande.

Det var Kristers första SM-poäng i år.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons