Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slättas sköna skräll

Annons

- Självfallet ett av mina viktigaste mål, sa den glade matchvinnaren som bara gjort två mål tidigare den här säsongen men inget direkt matchavgörande.

Målet var också mycket snyggt, ett typsiskt "Drillo-mål":

Snabb utspark av Henric Nyman till Niklas Forslund som lämnade bollen vidare till Jonas Henniger.

Henniger avancerade en bit och frispelade Sjölund som från position till vänster i straffområdet avslutade med ett bra skott.

Hela anfallet tog max fem sekunder...

Segern var viktig för Slätta i bottenstriden och glädjen i laget naturligtvis stor.

- Ja, det var jätteskönt. Och frånsett perioder när de hade mycket boll tycker jag vi hade ganska bra koll på dem, sa lagkaptenen Jonas Karlsson.

- I andra halvlek sa vi att vi skulle spela försiktigt men vi klarade faktiskt av att rulla boll riktigt hyfsat mot dem också, frånsett någon enstaka chans skapade de inte så mycket, tyckte Jonas som var tillbaka efter ett par matchers frånvaro och ersatte avstängde Johan Söderström.

- Vi får väl se om jag får spela nästa match när han är tillbaka elle om Ferner ändrar ett vinnande lag.

Tränare Ferner var självfallet mycket nöjd och kunde även suga i sig en hel del beröm på den tränarkurs han deltog i före och efter matchen där Slätta-Väsby var ett studieobjekt för deltagarna.

- Grabbarna fick oerhört mycket beröm av de deltagande tränarna för att de spelade exakt som vi sagt vi skulle göra på ett mycket kompetent och disciplinerat sätt.

- Det här visade att vi har kapacitet när alla arbetar hundraprocentigt. Men gör vi inte det är vi inte något bra lag heller.

Många var individuellt duktiga i Slätta men det var framför allt samarbetet i laget och hårt slit som lade grunden till sensationssegern.

- Framför allt är det skönt att vi har en så bred trupp. Det kan vara värt mycket i de avslutande omgångarna, tyckte Jonas Karlsson.

Väsby?

- Det är ett bra lag, ett spelande lag, som alltid är kul att möta.

- Men lag som vill lira fotboll passar tydligen oss bäst, sa Slättas lagkapten.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons