Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slätta utan styrelse

Annons

Slätta SK hade sitt årsmöte i onsdags. Då framgick det att valberedningen inte kunnat hitta ersättare till de vakanta platserna, vilket fick resten av styrelsen att också avgå.

-Inom sex-sju veckor kommer vi att ha ett extra årsmöte, och fram till dess sitter en interimstyrelse, berättar Lennart Enström.

Ann-Louise Holmbom och Sven Eriksson har båda valt att lämna sitt styrelsearbete i förtid, då deras civila karriärer tar för mycket av deras tid.

Under året avled också Björn Heffler, stark Slättavän, tidigare ordförande och mångårig styrelsemedlem.

Några ersättare hade alltså inte valberedningen lyckats hitta.

-Samma problematik har andra klubbar också haft, så det är inget specifikt för Slätta SK. Men läget är allvarligt, och det gäller bara att få föreningens medlemmar att inse det nu, säger Lennart Enström.

Förhoppningen är att Slätta ska kunna hitta de nya styrelsemedlemmarna i ungdomsleden.

-Där vet vi att det finns mycket duktigt folk, som skulle kunna göra ett bra jobb i en styrelse, säger Stefan Stynsberg, som suttit som ordförande det senaste verksamhetsåret.

Slätta har kommande säsong 20 ungdomslag i gång, vilket gör klubben till Dalarnas tredje största klubb på ungdomssidan.

Bara Korsnäs och Forssa är större.

Slätta har dessutom ett a-lag spelande i division 2 och juniorlag och u-lag tillsammans med de andra faluklubbarna i nybildade Falu FK.

Det är alltså en stor verksamhet som är i gungning, när klubben nu står utan en styrelse.

- Här gäller det nu att föreningen samlar ihop sig.

-Ska föreningen leva vidare måste det finnas folk i en styrelse som driver föreningen, säger Lennart Enström.

-Vi har massor av människor som i dag på ett härligt sätt lägger ner massor av sin tid i klubben. Som tränare, som hjälptränare eller i någon annan funktion. Sett till det borde det även finnas folk som ställer upp och jobbar i en styrelse, menar Stefan Stynsberg.

Både Stefan och Lennart har sagt ja till att jobba vidare i Slättas styrelse. De tar sitt ansvar.

- Jag har tänkt sluta i flera år nu, hade till och med sagt att det gångna året skulle vara mitt sista. Men i den situation klubben har hamnat i, så är det självklart att jag ställer upp ett år till, säger Lennart.

-Det är viktigt för de nya som tar steget in i styrelsen att de känner en trygghet i att det finns folk som varit med förut, tillägger Stefan.

Slätta SK gick det senaste verksamhetsåret (20050101- 20051231) med en förlust på 23578 kronor. Att jämföra med de 150000 kronorna som klubben gick med i vinst året före.

En orsak till det försämrade resultatet är att den ekonomiska ersättningen från Falu Folkmusikfestival uteblev, då festivalbolaget gick i konkurs.

En annan är att intäkterna från sponsor/reklamförsäljning minskat.

-Konkurrensen i Falun är hård. Men vi har kanske inte heller haft ork och kraft nog att jobba med de här bitarna, avslutar Lennart Enström självkritiskt.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons