Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slätta kan tvingas lämna Dalavallen

Annons

- Vi får se vad fritidsstyrelsen beslutar i frågan, men att lämna Dalavallen är något som arbetsutskottet i alla fall föreslår, säger Lars Runsvik, Faluns fritidschef.

Fritid Falun ska spara två miljoner kronor nästa budgetår, och de ansvariga håller som bäst på att se över vilka besparingar som kan göras.

Men bland de saker som kommit längst i diskussionerna finns att överge Dalavallen. En arena som kommunen i dag arranderar av företaget Vasallen.

Diskussioner har tidigare förts om att kommunen skulle köpa arenan, och/eller göra en nödvändig upprustning av planen för drygt 800 000 kronor.

- Något förvärvande av anläggningen blir det inte, och inte heller kommer avsatta investeringsmedel för omläggning av planen att tas i bruk, säger Runsvik.

Det mesta tyder i nuläget på att kommunen lämnar Dalavallen åt sitt öde, och i stället erbjuder Slätta SK att använda "friidrottsarenan" på Lugnet för träningar och matcher.

På det viset får kommunen, menar man i alla fall, ett effektivare nyttjande av "friidrottsarenan" och den nya omklädningsbyggnaden.

- Att använda "friidrottsarenan" i större grad också för fotboll är något som diskuteratas tidigare. Vi vill ha den planen mera nyttjad. I dag används den bara av friidrotten, men vi menar att det finns plats även för andra idrotter, säger Runsvik och fortsätter:

- Fotbollen ska inte behöva konkurrera med friidrotten på ett problemfyllt sätt, utan vi tror att det här kan vara ett bra koncept.

Fritid Falun har inte fört några diskussioner ännu med Slätta SK om sina tankegångar.

- Slätta är en viktig faktor i det hela, och ska givetvis få chansen att säga sitt. Men jag hoppas givetvis att de ska se positivt på det här konceptet, slutar Runsvik.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons