Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slätta gjorde matchens enda mål - i fel bur

Annons

Slätta förlorade gårdagens träningsmatch mot Bollnäs i Sandviken med 0-1.

En match som avgjordes med ett självmål fem minuter från slutet.

- Vi var ruggigt stabila i defensiven, men offensivt var det inte bra, konstaterar Slättatränaren Peter Moberg.

Med andra ord såg den här träningsmatchen, Slättas femte i ordningen, ut ungefär som de tidigare, med en närmast fläckfri defensiv men en tandlös offensiv.

Bara sex insläppta mål på fem matcher, men samtidigt bara fyra gjorda i dessa matcher, är siffror som understryker Slättas styrka respektive svaghet med mindre än tre veckor kvar till seriestarten.

- Med så många nya spelare som vi har i laget är det logiskt att det offensiva spelet blir lidande inledningsvis. Men jag är inte orolig och jag tycker att vi gjort en bra försäsong så här långt.

Matchen mot Bollnäs blev ändå tredje raka matchen utan mål för Slätta. Närmast var ett skott i ribban och en nick tätt utanför.

- Första 30 minuterna är vi nöjda med, sedan blev passningsspelet för dåligt och då är det svårt att skapa något framåt.

Bollnäs hade i princip inte skapat någon målchans förrän laget avgjorde fem minuter från slutet bakom en säsongsdebuterande Mikael Wiklund i Slättamålet. Backlinjen var den bästa lagdelen i Slätta, i övrigt krävs bättring.

Två matcher återstår för Slätta innan premiären, Sandviken i Sandviken kommande helg och Korsnäs i genrepet under påskhelgen.

BOLLNÄS-SLÄTTA

1-0 (0-0)

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons