Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släkten är värst...

Annons

26-årige Wallin är nämligen handbollsfostrad i Ludvika HF, men lämnade klubben för spel med Guif då han började handbollsgymnasium i Eskilstuna 1996. Han bor nu i Linköping och gör sin andra säsong i Mantorp, efter att ha haft ett speluppehåll några år.

-Jättekul att få spela här igen. Det är sådant härligt liv i hallen, det märks att Ludvika är ett riktigt handbollsfäste. Och i kväll måste det ha varit roligt att titta på, säger Thomas.

Nog var det så. Det var två lag som verkligen satsade för fullt och framför allt Mantorp imponerade med mycket starkt försvarsspel, som tvingade Mittdalarna att ta svåra avslut.

-Ja, vi fick dem precis dit vi ville, säger Thomas Wallin.

Men stundtals var Mantorps tuffa spel inte bara på gränsen, utan också över den.

-Vi fick inte chansen att spela. De fick ju nästan misshandla våra spelare, säger en besviken Mittdalarnatränare, Magnus Lindström.

Han har rätt att visa missnöje, för domarna höll inte alls måttet i en så viktig match.

-De var konsekvent inkonsekventa. Men det ska sägas att det inte var det vi föll på. Mantorp var bättre än oss, säger Magnus Lindström.

Mittdalarna inledde annars matchen bra, men redan efter tio minuter hade Mantorp kopplat ett grepp och höll sedan det långt in i andra halvlek.

Mot slutet började hemmalaget ändå knapra in mål för mål på den sexmålsledning Mantorp haft och med fyra minuter kvar stod det 21-23. Då gjorde Mantorp ett nytt ryck och sexmålsskytten Thomas Wallin var starkt bidragande till att gästerna till slut kunde vinna med fem mål.

-Nu siktar vi på att vinna serien, säger Thomas, vars lag inledde höstens seriespel med sex raka förluster men sedan har spelat strålande.

Han imponeras för övrigt av Mittdalarna.

-Efter de förutsättningar de har gör de det hur bra som helst.

Bäst i Mittdalarna denna kväll var säkre straffskytten Johan Aldén och hårt arbetande Rickard Johansson. Plus också för Mikael Bloms mod att ta avslut och målvakten Jörgen Ohlssons första halvlek.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons