Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagna på mållinjen

Annons

Mest dramatiskt blev det just i den traditionella där både Mora och Falun-Borlänge hade guldvittring ända in på upploppet. Men det blev bara silver och brons. I sprintstafetten var det ombytta roller.

Söndagens herrstafett blev lika dramatisk som damernas. Arvikas Martin Eriksson ville motivera en plats som klassiker i VM-stafettlaget och tog hem första sträckan och hade med sig de blivande medaljlagen. Sedan hade värmlännningarna inte mycket att komma med och slutade 21:a. Falun-Borlänges Håkan Löfström och Moras Niklas Karlssson låg närmast bakom Arvika och mot slutet fick även Östersunds Mikael Ojala häng på dem.

Med Anders Södergren på andra gick Östersund loss ordentligt, men avståndet krympte oroande på sista. Rikard Andreasson och Fredrik Östberg låg bara åtta sekunder Södergren.

- Jag gjorde allt vad jag kunde för att hänga med Södergren, men det satt i litet från loppet i går. Men jag är mycket nöjd med SM-veckan, som är min bästa hittills, sade Rikard Andreasson.

Thobias Fredriksson blev ett jagat villebråd av Erik Eriksson och Kalle Gräfsnings.

Erik Eriksson låg i spåret bakom Thobias sista hundra. Kalle Gräfsnings försökte ta sig förbi, men misslyckades.

- Jag försökte grilla Thobbe sedan vi kommit ifatt, men jag lyckades inte komma ifrån, sade Erik.

För Östersund blev det femte raka seger. Mora fick in sitt andralag på sjätte plats bland 26 lag. Falun-Borlänges tvåa var två snäpp sämre och tredje lagen kom in på 12:e respektive 20:e plats.

Lördagens sprintstafett vann Anders Södergren och Thobias Fredriksson, men två Moralag och bröderna Östberg i Falun-Borlänge hade hela tiden medaljvittring. Till slut blev det så att de två klubbarna fick dela på medaljerna bakom Östersund, med bröderna Östberg främst. Kombinationen Martin Johansson-Erik Eriksson var hårsmånen före Niklas Karlsson-Rikard Andreasson.

THORD ERIC NILSSON

Mer läsning

Annons