Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttet nyckeln till Jacobs framgång

Annons

- Det känns väldigt skönt, säger skidskytten från Transtrand, som efter ett felfritt skytte kom på 25:e plats.

Framgången i gårdagens sprintlopp över 10 kilometer kom lämpligt. Jakob Börjesson har nu stärkt sina chanser att få åka med till VM i Ryssland.

- Självklart hoppas jag på att bli uttagen. Väl där hoppas jag på minst lika bra resultat som i går.

Det var skyttet som var nyckeln till framgång. Dalaåkaren sköt fullt i både liggande och stående. Björn Ferry, som blev 20:e man och ende svensk före Jakob Börjesson i resultatlistan, sköt två bom.

Guldet gick till tysken Sven Fischer, som var en minut och 20 sekunder före Börjesson i mål.

- Under de perfekta förhållanden som rådde var det ett måste för mig att skjuta fullt för att få en bra placering. I normala fall brukar det vara blåsigt här i Östersund. Men i dag var det vindstilla och strålande sol, berättar Jakob Börjesson.

25:e platsen innebar att han fick sex världscuppoäng, ett rejält fall framåt jämfört med förra helgens 42:a plats. I dag har han chans att ta fler poäng då det är dags för 20 kilometer.

- Kan jag göra lika bra ifrån mig då känner jag mig ganska säker på att få åka VM.

Om nu Sverige åker dit. I går hotade förbundskaptenen Staffan Eklund med att Sverige skulle hoppa av VM. Detta efter att han känt sig hotad av ryssen Alexander Tikhonov, vice ordförande i Internationella skidskytteförbundet. Nu kräver förbundskaptenen en ursäkt.

- Han sade att han skulle ställa till problem när vi kom till gränsen, sade Staffan Eklund till SVT sporten.

Bakgrunden är att ryska skidskyttar upplevt att de blivit illa behandlade av tullpersonalen.

- Ryssarna tycker att vi ska ringa till tullen och säga åt dem att släppa in dem snabbt. De verkar inte förstå att det inte funkar så här, säger Jakob Börjesson.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons