Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekung Jansson stannar i BS

Annons

– Jag trivs bra i klubben. Det vore skönt att få vara med och ta en rejäl revansch nästa vinter, säger Jansson.

– Falu BS ville helst att jag skulle skriva på ett treårskontrakt. Ocgh det hade jag i och för sig inte haft någonting emot.

– Men med tanke delvis nya förhållanden i min civila situation vill jag veta att allt fungerar innan jag bestämmer mig för en längre tid. Fungerar det så bra som jag hoppas och tror har jag ingenting emot att stanna längre.

Efter en trög period i grundserien med bara nio mål på 14 matcher lossnade det rejält i allsvenskan.
Då gjorde Jansson 24 mål på elva matcher och blev till sist totalfemma i skytteligan och suverän etta i allsvenskan.

De 33 målen totalt är bara fem sämre än personrekordet. Strongt med tanke på den som helhet ganska misslyckade säsongen.
Jansson är naturligtvis en av nyckelspelarna i det kommande kvalet. Och han hoppas få starta det på hemmaplan.

– Ja, det vore jättekul att få börja mot Västanfors. Det skulle säkert bli en kvalfest där, säger Jansson som hade kontakt med sina gamla klubbkompisar och önskade lycka till starx före förkvalsstarten mot Sköndal.

Men en sak är i alla fall klar: Mot Västanfors lär Jansson inte bli något hemligt segervapen...

Efter Tomas Janssons signatur på kontraktet i går har tio spelare i dagens trupp kontrakt som sträcker sig över minst en säsong till. Dessutom har en viss Sergei Obuhov det.

Apropå ”Obbe”: Alla tiders främste målskytt under en säsong i svensk bandy är nu på väg att bli det även i Ryssland.

”Obbe” har hittills gjort 71 mål på 23 matcher och har bara tre kvar till Agureevs 24 år gamla rekord på 74 mål på 26 matcher.

Rekordman i både Ryssland och Sverige, det säger en hel del om vilken undantagsspelare Sergei Obuhov är i den lilla bandyvärlden.

Kontraktslägt i Falu BS
Spelare med kontrakt nästa säsong: Jonas Persson, Joakim Folkesson, Anders Westin, Johan Brodin, Mattias Andersson, Erik Sundin, Tomas Jansson, Martin Sandell, Johan Hedberg, Mattias Nyström, Sergei Obuhov.

Utan kontrakt i dagsläget: Örjan Elfström, Jari Hyttinen, Jörgen Momqvist, Magnus Sjöling, Kenneth Spångberg och Ulf Jonsson.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons