Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttedrottningen går till Älvsjö

Annons

– Malin är precis den spelartyp vi söker och hon imponerade mycket när hon tränade med oss fredag och lördag förra veckan, säger Älvsjös tränare Anders Johansson.
Han betonar att det inte finns några tveksamheter från Älvsjös sida, utan att bollen ligger hos Malin själv.
– Det är mycket annat runt fotbollen med det sociala som ska ordnas först, men vi jobbar på det medan Malin går och funderar. Jag har inte pratat med henne på några dagar för jag vill inte pressa henne för hårt, säger Anders Johansson.
Tipset om Malins färdigheter fick Älvsjö genom en annan före detta Ornässpelare, Malin Nykvist.
– Det finns inte många av Malin Perssons spelartyp, som är så kvicka och går rakt på mål. Hon är verkligen duktig och jag hoppas verkligen hon blir klar för oss, säger Anders Johansson.
Från Ornäs sida är man idag oroliga.
– Är det så att hon imponerat på dem och vill flytta så kan inte vi göra något för att hålla henne kvar. Men vi ska prata med henne och höra hur det är med den sociala biten.
– Vad jag har hört så är hennes kille på gång att flytta till Stockholm, så vi får se. Jag vet ingenting i dagens läge, säger Kjell Jonsson ordförande i Ornäs.
Också lagledaren Thomas Lundin är orolig, eller rättare sagt upprörd över det tillvägagångssätt Älvsjö använt gällande Malin Persson.
– Jag tycker det är dålig stil att de tar kontakt så sent. Hade de varit riktigt intresserade som Anders Johansson säger så hade de tagit kontakt med Malin redan i november.
Thomas är rädd att Malin Persson bara ska bli en dussinspelare i Älvsjö.
– De lovar guld och gröna skogar och jag skulle också bli smickrad ifall jag fick ett sådant erbjudande. Jag tycker det lyser igenom att det är en panikvärvning.
– Det är kul att Malin får chansen och så mycket beröm, bara hon inte blir reserv, säger Thomas Lundin.
Nyförvärvet som är på gång är Fanny Lövgren som den gågna säsongen utsågs till Forssas bästa damspelare. Inte heller här är övergången klar.
Fanny ska vara med och träna ett tag till med Ornäs innan hon helt har bestämt sig, men det lutar åt en övergång.
– Hon ska känna sig för. Det är mycket som spelar in och det ska kännas bra, men det lutar åt en övergång, säger Thomas Lundin.

RONNIE CARLSSON
0243–644 03

Mer läsning

Annons