Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttarna protesterar skarpt

Annons

Tillsammans med Dalarnas Skytteförbunds ordförande Mats Kristoffersson protesterar Niss i en skrivelse till kommunstyrelsen i Falun.

- Det här beslutet innebär inte bara att det förslag som fanns är lagt på is. Det kommer aldrig att genomföras då Vasallen säkert får andra hyresgäster, säger Niss.

Att föreningen behöver nya lokaler är självklart, anser Niss.

- I de trånga lokalerna på Lugnet går det inte att bedriva föreningsverksamhet.

Skyttarna riktar i sin skrivelse främst kritik mot Fritid Falun.

- De har inte lagt två strån i kors för att hjälpa oss att lösa problemet. I stället har vi bara fått uppmaningen att leta i skolorna. Det känns tungt, säger och skriver Arne Niss.

Bland annat raseras det planerade samarbetet med den kvarvarande delen av Dalregementet, Dalregementgrupp, som skulle ge hemvärnsungdomar träningsmöjligheter, anser Niss.

Och skjuter skarpt mot kommunens beslut:

- Man kan ställa sig frågan om det inte blir andra delar i kommunens förvaltning som får en ökad kostnad som inte kan sparas om inte ungdomar ges en intressant verksamhet.

Beslutet att säga nej till de planerade lokalerna för bordtennis, skytte och skatebord i Dalregementets gamla lokaler är en del av det sparbeting som Fritid Falun fått av kommunledningen.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons