Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyfall, men inte masfall

Annons

-Vi har fått så mycket skit på slutet. Det gör oss bara starkare, sa mastränaren Mats Olsson och syftade på den negativa publicitet klubben fått i media den senaste tiden.

Rattfylla och fortkörning vid sidan om banan gör tydligen bara maslaget starkare.

Efterlyser du mer trassel då?

- Nej, det kan jag inte säga. Men det som har varit har bara gjort oss starkare.

Nu var inte segern mot Indianerna någon större överraskning. Men det fanns ändå en hel del att glädja sig åt i hemmalaget.

Regnet kom när förarna i det första heatet körde ut på banan. Det vann Tony Rickardsson enkelt före Indianernas Piotr Swist och Roman Povazhny. Därefter var reserverna på väg ut, men de kallades in igen, då regnet vräkte ned över Avesta motorstadion.

Masarnas funktionärer slet hårt med banan och fick den till sist i åkbart skick, en och en halv timme efter det första heatet. Ja, nu var det inte bara funktionärer som arbetade. Även tränaren Mats Olsson hoppade upp i en traktor och bidrog till prepareringen av banan.

När väl matchen kom igång igen var Masarna klart starkast.

Masarna tvingades till en sen ändring i sitt lag. Fredrik Lindgren kraschade i England på måndagskvällen och stod över mot Indianerna. Det är ingen större fara med Fredrik, men enligt masledningen var han blåslagen och behövde vila. Det gjorde att Niklas Aspgren fick åka som ordinarie förare och Sebastian Aldén lämnade den åttonde platsen och körde som reserv tillsammans med Magnus Karlsson. Sebastian tackade för förtroendet och svarade för sin bästa match för i år. Åtta poäng körde han in och det höll på att bli ytterligare två, när han var på väg mot en femetta i det första nomineringsheatet tillsammans med Tony Rickardsson. Men i tvåpoängsläge fick Sebastian res på sin cykel och passerades av de två Indianförarna.

- En kul match och starterna fungerade riktigt bra. Synd bara att jag blev omkörd några gånger, sa Sebastian.

En annan som fortsätter att imponera är Antonio Lindbäck. Han är i en ruskig form för tillfället och tog max, 14+1.

- Våra ungdomar gör det otroligt bra, tyckte tränare Olsson.

- Förresten anser jag att vi har Sveriges två bästa förare i Tony och Antonio. Lägg där till Leigh Adams och vi har Sveriges tre bästa heatledare, sa Olsson.

Även Leigh Adams slutade på maxpoängen 14+1. Tony Rickardsson tappade endast en poäng. Stefan Dannö var ofin nog att spöa Tony i det sjunde heatet.

Bjarne Pedersen tog sex poäng i Tony Rickardssons skinnställ och på Antonio Lindbäcks cykel. Bjarnes mekaniker kom aldrig över Öresund på grund av storm, så hans grejer blev kvar i Danmark.

-Jag räknade inte alls med så många poäng från Bjarne i dag. Kul att det ändå gick så bra för honom.

MASARNA-INDIANERNA 57-39

Poäng, Masarna: Leigh Adams 14, Antonio Lindbäck 14, Tony Rickardsson 13, Sebastian Aldén 8, Bjarne Pedersen 6, Magnus Karlsson 2.

Indianerna: Kaj Laukkanen 12, Piotr Protasiewicz 8, Stefan Dannö 8, Piotr Swist 6, Henrik Gustafsson 3, Roman Povazhny 2.

Publik: 2682.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons