Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräll av Islingby

Annons

- Ett rån, det var vad det var. Domarna förstörde hela kvällen för oss. Och straffen, deras kille har ju inte en chans att nå bollen, dundrade Medén.

Islingbytränaren Pontus Norrström höll med sin kollega om att det var en hårt dömd straff, men hade annars inga kommentarer till domarnas insats.

Tommy Medén kunde däremot inte släppa ämnet, inte ens när han blev påmind om att hans Östansbo faktiskt inte spelade någon vidare fotboll.

- Det är inte lätt för oss att spela när vi får frispark emot oss så fort vi är i närheten av deras spelare. Det lilla spel som var i kväll var det ju ändå vi som stod för.

Där måste Tommy Medén få medhåll, för visst var det Östansbo som hade mest linjer i spelet - men någon udd på anfallen hade man inte denna kväll.

Det hade däremot Islingby, som spelade efter sina resurser och lyckades skapa de vassaste chanserna trots att man var underlägset sett till bollinnehav.

Pontus Norrström var riktigt belåten efteråt.

- Jag är stolt över laget. Tre killar saknades jämfört med förra matchen, men vi spelade ändå klockrent i första halvlek.

Han fortsatte:

- Backlinjen var riktigt stabil och sedan bara möljade och möljade vi, underbart att se.

Efter gårdagens kämpainsats i iskallt regnväder tror nu Pontus Norrström på en fin fotbollssommar.

- Vi ska vara med i toppen, det tycker jag att vi visade i kväll.

I Islingby ska mycket beröm gå till backlinjen med Joakim Hisved, Henrik Wikström, Johan Söderström och Andreas Andersson. Från mitten och framåt ska plus ges till de båda målskyttarna Roger Eskilsson och Robert Sundqvist. Den senare, blott 17 år, imponerade som ensam anfallare.

Östansbo kan bättre, mycket bättre. Bäst denna kväll var backen Jens Friberg. Anders Stenström och Jonas Carlsson visade också stundtals vilka duktiga fotbollspelare de är.

ISLINGBY-ÖSTANSBO

2-1 (1-0)

Målen: 1-0 (34) Robert Sundqvist, 1-1 (70) Anders Stenström, 2-1 (76) Roger Eskilsson, straff.

Utvisningar: (58) Abdoulie Sabally, Islingby, (77) Jens Karlsson, Östansbo.

Domare: Mikael Alfredsson, Orsa.

Publik: Cirka 60.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons