Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger för Nyberg

Annons

- Det var perfekt, det här. Skönt att få vinna. Det betyder jättemycket, säger han i telefon från Kranjska Gora, Slovenien.

Nyberg vann med 25 hundradelar till Benjamin Raich, Österrike och 34 till hemmasonen Uros Palvovcic, som tog sin allra första pallplacering.

Ingemar Stenmark vann två gånger i den slovenska skidorten. Nu har Fredrik Nyberg gjort detsamma. Han följde upp storslalomsegern i januari 1994 med en ny storslalomseger i Kranjska Gora på torsdagen.

Segern var hans sjunde i karriären.

Skönast var dock att få visa att han kan vinna i storslalom igen. För det var mer än fem år sedan senast, då den 30 november 1996 i Breckenridge, som han vann senast i storslalom. Senaste segern kom dock så sent som för ett år sedan, i super-G. Det var i Beaver Creek, Colorado.

Torsdagens storslalombana var kortare än normalt, cirka fem sekunder. Det är dåligt med snö i Kranjska Gora och arrangörerna lyckades inte få till någon längre bana. Men pisten var väldigt bra. Hård och isig och höll bra, även i det andra åket där Nyberg startade som nummer 30, eftersom han ledde efter första åket.

Fredrik Nyberg har gjort en strålande comeback efter sina svåra knäskador, som han ådrog sig i januari, då han föll ner i en ravin. Han blev trea i första storslalomtävlingen, åtta i den andra, elva i den tredje - och så segern på torsdagen. Till dessa kan läggas sjundeplatsen i super-G. (TT)

INGELA AHLBERG

Mer läsning

Annons