Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger för Leksand

Annons

Elofsson visade vägen redan efter fem minuters spel med ett dragskott i numerärt överläge.

– Det var mycket trafik framför målet och då går det att bara slänga in pucken på chans, säger Jonas Elofsson.

2–0 gjorde Mikael Karlberg efter att Jens Nielsen slagit en passning bakom ryggen.

– Vi hade de bästa chanserna i första perioden, men Leksand gjorde två mål. Ett i powerplay och ett efter att vi slarvat på egen blålinje. I andra perioden kändes det ändå som att vi var på väg att ta över matchen, sade Modotränaren Jim Brithén.

Stefan Öhman tog till vara på Daniel Jardemyrs misstag i egen zon och väggspelade med Joakim Lindström innan han tryckte in reduceringen. Hans Lodin smällde in 3–1 i ett nytt powerplay för leksingarna, men hemmalaget slarvade vid en tekning i egen zon och Jesper Damgaard kunde reducera ännu en gång.

– I tredje trodde jag att vi hade chansen och att vi skulle ta den. Men i stället gjorde Leksand 4–2 efter ett horribelt byte och 5–2 i powerplay. Det blev lite för stora siffror, men det var ändå en rättvis seger. Leksand har en bra förmåga att förvalta sina chanser, sade Brithén.

Leksands assisterande tränare Ulf Skoglund var nöjd med hundraprocentig utdelning i powerplay och en storseger.

– Det var första gången i år som siffrorna rann iväg och det är skönt med en sådan match emellanåt. Det blev kanske något mål för stort, men det var ändå rättvist.

– Det har varit många tuffa och jämna matcher i år. Visst fick vi några enkla mål, men det är ändå skönt med en sådan här match, sade Skoglund.
Jonas Elofsson var mannen som stänkte in 5–2 via ribban. 7–2 satte han i krysset från blålinjen.

– I ungdomsåren blev det en del hattrick, men det här var första gången i elitserien, sade Elofsson.

I och med segern klättrade Leksand förbi Luleå och Mif upp på nionde plats, två poäng efter Modo. Mikael Karlberg gjorde två mål och ett assist och leder nu poängligan med 19 poäng på 15 matcher, fördelat på sex mål och 13 assist.

TT

Mer läsning

Annons