Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger för Landström - spurtade från alla

Annons

Johan Landström vann den femte etappen i Tidaholms 6-dagars i en spurt mellan sju åkare före tysken Mac Ludin.

- Det var på tiden, konstaterade den 24-årige Falukillen. Jag har inte vunnit ett lopp sedan jag vann Hammarö 3- dagars i Skoghall för snart två månader sedan.

Loppet omfattade tre varv på en 47 kilometer lång bana. Redan efter 23 kilometer bildades en tätgrupp på sju åkare där Johan Landström fanns med.

En bit ut på andra varvet ledde tätgruppen med 6,10 men marginalen minskade avsevärt på slutet.

25 kilometer före mål punkterade Landström.

- Men jag fick snabb service, säger han, och kom ikapp efter några kilometer.

De sista två milen blev det ideliga attacker bland åkarna i utbrytargruppen.

- Alla ville avgöra före en spurtduell, säger Landström.

Sista rycket gjorde Landström 100 meter innan åkarna kom in i den västerkurva som föregick det 450 meter långa upploppet.

- Men jag blev ikappåkt av Johan Eriksson, CH Champion, som gjorde en kontraattack så jag passerade kurvan som fjärde man. Sedan öste jag på för fullt. Jag slickade högerkanten ut mot avspärrningsstaketen för att ingen skulle få min rulle. Jag vände mig aldrig om utan gav allt i spurten.

Inför avslutande tempoetappen leder Calle Sandell, Team Mälarenergi för Anton Hult, CKCykelcity. Johan Landström och Mattias Westling ligger på elfte respektive tolfte plats.

Westling vann för övrigt spurten i en klunga på 42 åkare som var distanserade med bara 18 sekunder. Wesling leder poängtävlingen överlägset.

Jenny Rissveds, Falu CK, är en segermaskin utan like. Nu tog hon sin femte raka etappseger i F11-12-klassen och leder inför slutetappen med 2,53 före Ellinor Frendin, Vänersborg.

Kajsa Snihs blev fyra på etappen i F15-16-klassen och ligger inför slutetappen på fjärde plats, bara nio sekunder efter ledande tyskan Lisa Bache.

Patrik Stenberg, Falu CK, är näst bäste svensk i P15-16-klassen. Han ligger på 14:e plats, 36 sekunder efter ledande dansken Christian Mathiesen.

THURE PETERSSON

Mer läsning

Annons