Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger

Annons

Målet blev också det enda i första halvlek.

Efter paus var spelmönstret det samma - Hedemora hade mest boll men Nyhammar skapade de farligaste chanserna. Och det var NIF:s Magnus Andersson, med igen efter avstängning, som ofta på egen hand sysselsatte motståndarförsvaret.

Halvvägs in i andra halvleken fick Magnus ett pass efter marken, drev några steg och placerade in bollen vid bortre stolpen - otagbart för hemmakeepern Ronnie Persson.

Efter en frispark avgjorde Nyhammar matchen med sitt tredje mål. Stefan Norström skickade in bollen i straffområdet och kraftfulle Andreas Westholm nickade in 0-3.

Med bara sju minuter kvar reducerade Hedemora genom Fredrik Melén.

Hans skott, strax utanför straffområdet, tog på en NIF-back och styrdes oturligt in bakom Andreas Backström i målet.

Men Hedemora var aldrig nära att ta poäng.

- Jag tyckte det gick tungt i kväll. Men vi vann på våra bättre avslut och är verkligen med i kampen om en uppflyttningsplats, trots fast vi är nykomlingar, noterade Nyhammars tränare, Anders Schött, som speciellt hyllade Magnus Andersson och målvakten Andreas Backström.

- Nyhammar satte chanserna, det gjorde inte vi. Men jag tycker att vi gjorde en rätt bra match ändå, sa Hedemoras tränare Patric Boqvist, som plussade för Mattias Bergfeldt, Fredrik Skovshoved och för15-årige inhopparen Per Bergström.

HEDEMORA-NYHAMMAR 1-3 (0-1)

Målen: 0-1 Klas Westman, 0-2 Magnus Andersson, 0-3 Andreas Westholm, 1-3 Fredrik Melén.

Domare: Per-Inge Nyberg, Säter.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons