Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön revansch för Elin

Annons

- Det satt skönt efter lördagens snopna upplösning på sprint-SM-finalen, kvittrade den Näsfostrade OS-fararen sedan hon plockat ihop skidorna.

Även om tätjejerna höll ihop under hela loppet igenom på de två 7.5 kilometersvarven av masstartsloppet som avgjordes i klassisk stil så var det aldrig tal om att segern skulle hamna hos någon annan än Elin.

- Det kändes bra och skidorna gled som de skulle. Jäven om jag inte avgjorde förrän på upploppet så kändes det hela tiden som om loppet var mitt, sade en mycket nöjd Elin efteråt.

Föret gjorde att det var svårt att åka ifrån. De som låg bakom gled lätt ikapp. Något som inte hindrade Ek att gå upp och grilla de övriga så fort det bar uppför.

Det blev en skön revansch för fjärdeplatsen i lördagens A-final i sprint-SM. Ett lopp som lite överraskande vanns av Anna Dahlberg. Åsarnaåkaren som är något av årets damkomet kom farande som skjuten ur en kanon på de sista metrarna och knäppte både Antonina Ordina och sveriges enda kvinnliga sprintspecialist, Gabriella Fredriksson, på näsan.

Det var Åsarnas 103:e och Annas första SM-tecken i längd men knappast det sista för nån av dem.

Elin Ek som öppnade lördagen med att åka runt den 1,1 kilometer långa sprintbana på tredje bästa tid vann sitt försöksheat och tog sig sen vidare från semifinalen tillsammans med den slutliga segrarinnan.

- Allt kändes lätt och fint även då. Det kändes som om jag var med och slogs om guldet, berättar Elin Ek efter södagssegern.

Efter lördagens antiklimax i finalen försvann hon nämligen snabbt ifrån målområdet.

Innan hon gav sig i kast med finalen kunde hon se klubbkompisen Jenny Limby fixa sjätteplatsen genom att bli tvåa i B-finalen.

Efter några veckors hårdträning drar OS-fararen från Mora nu ner på träningsmängden för att vara pigg och fräsch till den tröttande Atlantresan.

PER NYLANDER

Mer läsning

Annons