Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoglund tar över Malungs IF

Annons

Malungs IF laddar upp inför ishockeysäsongen med en ny och meriterad tränarkraft. Ulf Skog-lund, 45, Leksand, blir mannen som i vinter ska lotsa MIF-skutan genom division 2 västra A.

-Det här ska bli roligt. Malung gjorde ju en bra säsong i vintras och nu ska jag försöka surfa vidare på den vågen och få spelarna att ha spelglädjen, säger Ulf Skoglund.

Ulf är egentligen norrbottning men känner sig som en dalkarl efter alla säsonger han gjort som spelare och tränare i bland annat Leksand, Borlänge och Vansbro.

Han har spelat i närmare tio säsonger i Leksand och i ett par omgångar varit tränare för elitlaget. Ulf har också varit tränare i Borlänge och i Vansbro.

-Jag vill vara kvar i Dalarna och då passade det utmärkt med uppdraget i Malung, säger Ulf Skoglund.

För Malung är det ingen ovanlighet att ha tränare med rötter i Leksand.

- Ulf blir den femte i raden och vi har tidigare goda erfarenheter av Pära Karlström, Lill-Mele Eriksson, Stig Nordin och Stefan Olsson. Vi är glada att ha kunnat knyta ännu en stark tränarkraft till klubben, säger Malungs ishockeyordförande Sören Haga.

Nämnas kan att Ulf Skoglund redan för 25 år sedan var på väg till Malung, den gången som spelare. Men då valde han ett annat MIF, Malmö i stället.

Ännu är det inte riktigt klart hur Malungs trupp kommer att se ut i vinter. De flesta från i vintras kommer tillbaka och än lever hoppet om att även få behålla målvakten Jani Taivaloja som gjorde succé i vintras.

Klart är ett nyförvärv på backsidan, Äppelbopojken Markus Johansson som närmast kommer från Husum. Men samtidigt flyttar backen Tobias Olofsson till Noretpojkarna.

Mer läsning

Annons