Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoda i konflikt med förare

Annons

- Vi hoppar av från Skoda, meddelade Stig i en TT-intervju härom dagen.

Och orsaken är att Blomqvist inte tycker att Skoda klarar av det de sysslar med.

- Den senaste tävlingen i Grekland var ju ingen höjdare, säger han som ett exempel. Ingenting fungerade. Det har inte fungerat för Skoda att köra med tre bilar i VM-serien. Det har blivit för mycket för dem, och grejerna har inte fungerat.

Ekonomin tycks vara ett av de avgörande skälen för att Skoda inte klarar att hålla servicen på den nivå man eftersträvar. Därför har man nu också enligt World Rally News sagt upp kontraktet med grupp N-världsmästaren, italienaren Gabriel Pozzo.

Kenneth Eriksson och Tina Thörner berörs inte av det inträffade. Och Tina Thörner, tillfälligt hemma i Dalarna, vill helst inte kommentera det inträffade.

Men samtidigt medger Tina att allt inte fungerar till hundra procent med Skodas serviceteam.

- Jag vet inte riktigt hur jag skall uttrycka det, säger hon. Skoda har höga ambitioner, men inte den erfarenhet och de resurser som kanske krävs, för att bilarna skall hänga med i den absoluta världstoppen.

Kanske är det så att Skoda gapat över för mycket. Få team har stöttat så många förare samtidigt, och det är svårt för Skoda att ha tillräckliga resurser. De flesta teamen idag har gamla erfarna rävar till utvecklingsingenjörer. Skoda har en betydligt "grönare" ledning.

- Det är här Kenneth kommer in i bilden, menar Tina. Han har gjort allt för att tillföra den kunskap och erfarenhet som våra ingenjörer saknar. Men det verkar inte ha räckt.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons