Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skimara" i farozonen

Annons

Långloppet Norrbärke Skimaraton, med sträckor på 42 respektive 21 kilometer, sällar sig till raden av hotade skidtävlingar denna snöbristens vinter.

Meningen är att skimaran ska köras nästa söndag, 21 januari. Men redan nu står det klart att tävlingen inte kan avgöras "på hemmaplan".

-Nej, i Smedjebacken är det kört. De tio centimeter snö som utlovas komma räcker inte eftersom det inte finns någon snö alls här nu, säger tävlingsledaren Werner Ruf.

Arrangerande Norrbärke SK kommer därför på söndag, 14 januari, att fatta beslut om eventuell flytt av loppet till Grönklitt, Orsa.

Men även där är det snöbrist, vilket gjort att ett annat långlopp - Maserloppet - ställs in denna helg. Det loppet skulle ha avgjorts i Borlänge, men flyttades till Grönklitt. Där visade det sig dock efter veckans regn endast finnas tillgång till en två kilometer lång konstsnöslinga.

-Det räcker förstås inte heller för Norrbärke Skimaraton, så nu avvaktar vi eventuellt snöfall och så får vi fatta ett beslut på söndag om det blir någon tävling i Orsa för vår del, säger Werner Ruf.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons