Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjäder skrällde i premiären – och Magnusson imponerade

Efter ett misslyckat första åk skrällde Östersundsåkaren Jesper Tjäder ordentligt i världscuppremiären. Tillsammans med Henrik Harlaut och Oliver Magnusson är han nu vidare till final i Font Romeu.

Annons

När det var dags för säsongens första Världscuptävling i Slopestyle var flera svenskar framme i spetsen och stod för bra resultat i franska Font Romeu.

Åre-åkaren Henrik Harlaut fortsatte succén efter vinsterna i Big Air innan jul, och tog sig vidare till final som sjunde man i sitt kvalheat.

Även Östersundsåkaren Oliver magnusson imponerade stort i sin världscupdebut och knep den sista kvalplatsen bakom Harlaut.

Jesper Tjäder stod dock för dagens skräll.

Östersundsåkaren misslyckades totalt i första loppet men slog tillbaka med en riktig fullträff i andra där han fick hela 91,40 poäng och tog sig därmed vidare som andreman.

Emil Granbom (IFK Falun) och Hugo Burvall (Sundsvall SLK) hade det desto svårare, och slutade på en 22:a, respektive 66:e plats.

Under fredagen är det dags för damernas kval, där Emma Dahlström representerar landslaget efter en fin inledning på säsongen. Dahlström har med sig en vinst och två pallplatser från Världscupen i Big Air, och har slutat topp tre i den totala världscupen de senaste tre åren.

Finalerna körs under lördag.

Mer läsning

Annons