Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennie-Lee Burmansson tävlar i X-Games i Oslo i helgen

Den framgångsrika genombrottssäsongen är inte över för Jennie-Lee Burmansson. På lördag tävlar världscupvinnaren i slopestyle i big air när X-Games Norway avgörs i Oslo.

Annons
Jennie-Lee Burmansson. Foto: Ulf Palm/TT

Totalt sex svenskar deltar i X-Games Norway på lördag. En av dem är Sälens IF:s 15-åriga stjärnskott Jennie-Lee Burmansson, som gick och vann världscupen i slopestyle under sin debutsäsong i världseliten.

Den disciplinen är inte med i X-Games Norway och därmed får Burmansson mäta sig med de bästa i världen i big air i stället. Medan man i slopestyle tar sig ner för en backe och gör flera hopp och trick på vägen, handlar big air om att att göra allt i ett enda jättehopp. I finalen körs tre åk varav de två bästa räknas samman till en slutpoäng.

Även Emma Dahlström från Torsby, som precis som Burmansson deltog i OS i vintras, var inbjuden att delta i X-Games Norway, men tvingades tacka nej eftersom hon precis kommit tillbaka från en knäskada.

På herrsidan gör snowboardåkaren Sven Thorgren comeback efter en skadefylld säsong, medan Sverige har inte mindre än fyra deltagare i freeski: Henrik Harlaut, Jesper Tjäder, Hugo Burvall och Oscar Wester.

– Det brukar vara en riktig folkfest under X-Games Norway så det blir en skön avslutning på en intensiv tävlingssäsong för de flesta av våra åkare. Förhoppningsvis ger tävlingarna inspiration till arrangörer att skapa liknande stora evenemang inom freeski och snowbord på hemmaplan i Sverige, säger Stefan Karlsson, skidförbundets sportchef för snowboardåkarna, i ett pressmeddelande.

Läs mer (+): Världscupvinnaren om genombrottet, undret i Sälen och kraven inför framtiden: "Två eller tre varv till"

Läs mer (+): Här förbereder sig Jennie-Lee Burmansson inför OS

Mer läsning

Annons