Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I höst får skidsporten en rivstart - unik skidmässa hålls på Lugnet

Skidspelen vill utveckla skidsporten - i början av november arrangerar Svenska Skidspelen i samarbete med Svenska Skidförbundet en unik skidmässa i Falun.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Nu i höst får skidsporten en rivstart i Falun. Det är från och med den 3 november fram till den 5 november som Svenska Skidspelen arrangerar i samarbete med skidspelsföreningen, Svenska Skidförbundet, skidmässan Nordic Ski Convention på Lugnet. Dagarna under evenemanget kommer att omfatta föreläsningar, möten, inspiration och en unik möjlighet att samtidigt kunna åka skidor på riktig snö.

Jimmy Birklin, VD på Svenska Skidspelen, som här står vid den sparade snön på Lugnet, vill att skidspelen ytterligare ska engagera sig i utvecklingen av de nordiska skidgrenarna. Därför arrangerar Svenska Skidspelen mässan Nordic Ski Convention den 3-5 november i Falun.

– Genom detta vill Svenska Skidspelen bidra till att ytterligare utveckla de nordiska skidgrenarna, säger Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, i ett pressutskick.

Det handlar om en mässa i Jalas Arena med utställare av olika aktörer inom skidbranschen. Både inom- och utomhus. Dessutom blir det föreläsningar, paneldebatter, utbildningar och möjlighet att testa leverantörernas nyheter på snö. Ambitionen är att flera från landslaget, aktiva, vallare eller ledare, kommer för att föreläsa/intervjuer, samt stå till tjänst med autografskrivande.

– Poängen med Nordic Ski Convention är att det samtidigt finns snö på världscuparenan med möjlighet att både hoppa backe och åka längdskidor. Mässan kommer ut i verkligheten. Deltagarna får en unik möjlighet att redan i november kombinera mässbesöket med skidåkning, säger Jimmy Birklin.

Han poängterar att mässan blivit möjlig tack vare ett bra samarbete med Falu kommun och beslutet att spara snö till kommande säsong. Målgruppen för Nordic Ski Convention är de som är intresserade av nordisk skidsport. Allt från motionsåkare och då synnerhet Vasaloppsåkare till ungdomsledare.

– Vår ambition är att detta ska vara ett årligen återkommande evenemang som ska locka besökare från olika delar av skidvärlden påsikt. Därför namnet Nordic Ski Convention, menar Jimmy Birklin.

Detta är ett led i Svenska Skidspelens ambition att bidra till utvecklingen av backhoppning, nordisk kombination och längdskidåkning.

– Vår världscuphelg 16-18 mars 2018 är naturligtvis basen för vår verksamhet. Men vi vill utvecklas och ta ett ytterligare skidansvar. Ett exempel är Nordic Ski Convention, säger Jimmy Birklin.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons