Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskytteförbundet satsar vidare

Annons

Projektet går under parollen: "att skapa ett världscentrum för skidskytte i regionen Östersund-Idre/Älvdalen-Torsby".

Projektet kommer att starta till sommaren, och projektledaren som nu söks kommer med stor sannolikhet att bli VM-general vid skidskytte-VM i Östersund 2008.

- Det pratas mera skidskytte i dag än det gjorts tidigare. Skidskytte är en bra tv-sport och en bra arenasport. Nu satsar vi på att profilera och marknadsföra de här tre orterna ytterligare, för att sätta dem på världskartan för skidskytte.

- Alla tjänar på det här projektet, säger Björn Bettner.

"Östersund har en världsarena, Idre har ambitionen att vara världsledande vad gäller försäsongsträning och Torsby har snart en världsunik skid(skytte)tunnel", skriver svenska skidskytteförbundet i sin platsannons för projektledaren.

- Framför allt kommer näringsverksamheten tjäna mycket på det här. Varje år i november letar hela världsskytteeliten nya träningsställen. Vi vill bygga upp Idre/Älvdalen som ett alternativ dit de kan återvända år efter år.

- Sedan finns Torsby med skidtunneln som ännu ett bra alternativ att förlägga träningsläger.

- Till sist kommer vi satsa på att vartannat år arrangera världscuptävlingar, och vartannat år arrangera europacuptävlingar. Det innebär internationella tävlingar i Sverige varje år, förklarar skidskytteförbundets Marianne Nilsson och Björn Bettner.

Målet är som sagt att öka statusen på skidskytte i Sverige, och att projektet ska leva kvar i någon form även efter VM i Östersund 2008.

Projektet bekostas av de berörda kommunerna, länsstyrelserna, skidskytteförbundet och genom EU-pengar.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons